
L.P.A
Saccharomyces bayanus aktív paszta formulájú borászati fajélesztő
L.P.A.
Saccharomyces bayanus aktív paszta formulájú borászati fajélesztő
Összetétele:
Aktív paszta formulájú élesztő
Tulajdonságai:
Az L.P.A a Saccharomyces bayanus élesztő törzsből előállított készítmény, amelyet rendkívül kedvező borászati alkalmazhatóságának köszönhetően szelektáltak.
Az aktív paszta formulájának köszönhetően, számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mint például a könnyű felhasználhatóság, és a biztos és gyors erjedésindulás. A nedves paszta formulának köszönhetően az élesztősejteknek nem kell átesni sem a szárítás, sem a rehidratálás sokkoló folyamatán, ezért az élesztő fiziológiai tulajdonságai, és fermentációs kapacitása e formulában sértetlen marad.
Fiziológiai szempontból az ilyen formulájú élesztő kivételes alkohol, kén-dioxid, nyomás és egyéb –a fermentációt gátló- tényezőkkel szembeni toleranciával rendelkezik.
Kereskedelmi Név | L.P.A. |
Faj | Saccharomyces bayanus |
Alkohol tolerancia | 15 % |
Alkohol termelő kézség | 0,056 % vol. /g. cuk. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 15 – 35 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Alacsony |
Almasav bontási kompatibilitás | - 25 – 35 % |
Glicerin termelő kézség | Közepes |
Aroma karakterisztikája | Aroma kiemelő-neutrális |
Antocián megkötő kézség | Na. |
Különleges tulajdonságai | Paszta formulájú, rehidratálást nem igénylő élesztő kultúra.
Pezsgőkészítésnél illetve a „sur lies” eljárásnál alkalmazható élesztő formula. |