MALOBACTI AF3

Cikkszám: 2030025 Kategória:

Leírás

MLF BAKTÉRIUM TÖRZS MAGAS ALKOHOL / POLIFENOLTARTALMÚ BORORKHOZ (5000hL)

ÚJ STANDARD AZ ALMASAVBONTÁSBAN

Megoldás a magas alkohol és polifenol tartalmú borok esetében

A MaloBactiTM AF3 egy fagyasztva szárított Oenococcus Oeni törzs, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A MaloBactiTM AF3 a magas alkohol és polifenol tartalommal rendelkező tételek almasav bontására lett szelektálva.

Erős tolerancia a magas polifenol tartalommal szemben

Magas alkohol tolerancia (akár 17% alkohol tartalomig)

Kimagasló gyümölcsös aromaprofil.

Új +A3 rendszer

Az új +A3 rendszernek köszönhetően az emelt aktív sejtszám a gyors aktivációs idővel és a baktérium kultúra tökéletes adaptációs készségével párosul.

Magas alkohol és polifenol tartalmú vörös és fehérborokhoz.

Nagyobb a baktériumkultúra beoltás utáni túlélési rátája.

Ideális a nehéz körülmények esetén is a kultúra adaptációs képessége (akár 6-8 óra!).

MLF magas alkohol és polifenol tartalom esetén

Nézzük egy 2010-es évjáratú Regent fajtájú magas alkoholtartalmú bor példáját Bad Kreuznach-ból:

  • 17,5% alkoholtartalom
  • pH: 3,6
  • Összes sav: 7,4 g/L
  • Polifenol tartalom:2984 ppm

A direkt összehasonlításban látható, hogy a MaloBactiTM AF3 kultúra a nehéz kondíciók mellett is jól teljesít.

Fontos információk

Az 1000 hL-es tasakot 40 L vízben míg a 5000 hL-re való tasakot pontosan 200 L vízben keverjük el.

Először az +A3 tápanyagot majd a baktériumot keverjük a klórmentes, de nem desztillált vízbe.

Kiegészítő információk

A baktérium aktiválása után a szuszpenzió maximum 5 napon át tárolható 4-6°C-on. Az inokulációhoz emeljük meg a szuszpenzió hőmérsékletét must vagy a bor hőmérsékletére. Keverjük alaposan fel az inokuláció előtt. A kénezést csak a folyamat lezárulása után végezzünk a boron.

Az alkoholos erjedés alatt tiamin adagolása vagy a FermControlTM tápanyag alkalmazása ajánlott az élesztő SO2 képzésének alacsony értéken tartása érdekében.

A csomag tartalma

Elérhető 5000 hL-es (vagy MaloBacti AF3 25/250hL)

bor vagy must mennyiségekhez 5 db 1000 hL tasakban. Fagyasztva szárított MLF starter kultúra; Oenococcus Oeni min. >2 x 1011 CFU/g sejt számmal. Törzs: 22582.

Eltarthatóság / tárolási körülmények

2 év -18 °C-on. 4 hét +5 °C-on. A már aktivált termék 5 napig tartható el 4-6 °C-on. Tároljuk fagyasztva.

A már felbontott tasak teljes mennyiségét használjuk fel.

PRAKTIKUS ALKALMAZÁSI TANÁCSOK

Borászati tulajdonságok

SO2 tűrés 3,4 pH felett: 60 mg/L

pH tűrés 3,3-4,2 között

Alkoholtűrés 17% Vol. tartalomig

Hőmérsékleti határok: 15-26 °C

Gyümölcsös és aromás tételekhez

Az aktiváláskor kétszer alaposan    keverjük fel.

 A víz: klórmentes; nem desztillált

40L- 1000 hL tasak esetén

200L5000hL tasak esetén  tartsuk a hőmérsékletét 23-28°C

 Keverjük el a +A3 anyagot vízbe

Keverjük el a baktérium kultúrát oldatban (5-8 perc).

Maximum 8 órás aktivációs idő után az inokulátum pH értéke leesik 3,8pH alá.

 akkor a baktérium kultúra aktivációja befejeződött. (Az értéket ellenőrizzük pH mérő berendezéssel.)

A kultúra aktivációja 6-8 óráig tart       23-28 °C.

Keverjük fel alaposan ismét a szuszpenziót és inokuláljuk 25/250hL borba. Keverjük fel ismét alaposan. Próbáljuk meg a bor hőmérsékletét az MLF ideje alatt 15-20°C közt tartani.