MALOBACTI CN1
ÚJ FAGYASZTVA SZÁRÍTOTT MLF BAKTÉRIUM TÖRZS CITROMSAV METABOLIZMUS NÉLKÜL
ÚJ STANDARD A VÖRÖS- ÉS FEHÉRBROROK ALMASAVBONTÁSÁBAN
MALOBACTI CN1
ÚJ FAGYASZTVA SZÁRÍTOTT MLF BAKTÉRIUM TÖRZS CITROMSAV METABOLIZMUS NÉLKÜL
ÚJ STANDARD A VÖRÖS- ÉS FEHÉRBROROK ALMASAVBONTÁSÁBAN
Almasavbontás diacetiles (vajas, vagy vajra emlékeztető, illetve tejkaramellás) jegy nélkül
A MaloBactiTM CN1 egy új generációs fagyasztva szárított Oenococcus Oeni törzs, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A MaloBactiTM CN1 egyedülálló metabolizmusának köszönhetően nem képez a citromsavból diacetilt
Új +A3 rendszer
Az új +A3 rendszernek köszönhetően az emelt aktív sejtszám a gyors aktivációs idővel és a baktérium kultúra tökéletes adaptációs készségével párosul.
Nincs citromsav degradáció és vajas jegy
A MaloBactiTM CN1 kultúra óvja a bor elsődleges gyümölcsös jegyeit, mivel nem bontja a citromsavat.
Evvel szintén csökkenti az zavarosodásokat mivel a citromsav rendkívül stabil komplexeket képezhet a jelenlévő fém ionokkal és a bor friss marad. A MaloBactiTM CN1 nem képesz a citromsav bontásáv al ecetsavat. Azért a törzzsel végzett MLF után nincs az általánosan megfigyelhető illósavtermelődés, még a botritisszel erősen fertőzött szőlő esetében sem.