MASTERZYM STARCH

Cikkszám: MASTERZYM25 Kategória:

Leírás

MASTERZYM® STARCH

AMILÁZ ENZIM A GYÜMÖCSLÉ IPAR SZÁMÁRA

ÖSSZETÉTELE:

A MASTERZYM® STARCH egy szacharáz enzim (glükoamiláz) készítmény, amelyet szelektált Aspergillus niger törzsből vontak ki és amely főleg amiloglükozidáz és sav- amiláz összetevőkből áll.

TULAJDONSÁGAI:

A MASTERZYM® STARCH egy szacharáz enzim készítmény, amely magas sav-amiláz tartalmának köszönhetően képes az almában és a körtében a keményítők cukrokká történő alakítására (hidrolízisére) a feldolgozás alatt.

A MASTERZYM® STARCH széleskörben alkalmazzák az almalé és körtelé készítésekor a depektinizációs szakaszban a pasztőrizációs lépést (92-95 ºC) követően.

A termék kifejezetten a széles hőmérsékleti tartományokban (10-60ºC) és az alacsony pH tartományokban (3,0-5,0pH) történő alkalmazásra lett fejlesztve.

ALKALMAZÁSA:

A MASTERZYM® STARCH használata egyszerű. Az alábbi táblázat tartalmazza a használathoz szükséges legfontosabb kondíciókat.

ALKALMAZOTT DÓZISOK:

Hígítás után (10-20 x hideg csapvízben) a MASTERZYM® STARCH egyszerűen hozzáfejtendő a kezelni kívánt tételhez alapos keverés közben. 5 perces keverés ajánlott a megfelelő homogenizáció érdekében.

Alkalmazás Dózis Ajánlás
Almalé depektinizáció 1,2-2,4g/hL 1-2 óra 50-55ºC-on

CSOMAGOLÁS:

25kg műanyag dob

TÁROLÁS:

A terméket lehetőleg az eredeti csomagolásában lehűtve (4-8ºC-on) tároljuk., hogy az enzim aktivitását a leghosszabb ideig meg tudjuk őrizni. Ilyen körülmények között az enzim szavatossági ideje 18 hónap. 20ºC-on történő tárolás esetén az enzim aktivitása 3 hónapig marad meg.

VESZÉLY:

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján a termék besorolását lásd az MSDS-ben.