MONTRACHET 522

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Az áraink mindig 1 kg mennyiségre vonatkoznak.

10 712 Ft + Áfa

Nettó egységár: 24.03 €/kg

Cikkszám: E1010219 Kategória:

MONTRACHET

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

A MONTRACHET borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20x109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az 1970-es Lodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsbe tartozik.

Tulajdonságai:

A MONTRACHET Saccharomyces Cerevisiae élesztőtörzs a tipikusan gyenge erjesztési kondíciókra szelektált törzs. Rendkívül vehemens erjesztési kinetika és kivételes kén-dioxid tolerancia jellemzi a készítményt.

A MONTRACHET nem befolyásolja a must eredeti aroma karakterisztikáját.

Kereskedelmi Név Montrachet
Faj Saccharomyces cerevisiae
Alkohol tolerancia 15 %
Alkohol termelő kézség 0,058 % vol./gr. cuk.
Optimális hőmérsékleti tart. 10 – 35 °C
Kén-dioxid termelő képesség Alacsony
Almasav bontási másodlagos aktivitás - 25 - 35 %
Glicerin termelő kézség Közepes
Aroma karakterisztikája Neutrális
Antocián megkötő képesség Alacsony
Különleges tulajdonságok Nem szabályozható hőmérsékleti körülmények közötti vörös mustok erjesztésére ajánlott élesztő.

Adatlap letöltése