NATUFERM

Cikkszám: CNATUF1 Kategória:

Leírás

Aromaképzést elősegítő élesztő tápanyag

Gyártó:OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France, 

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Aminosavakban és nyomelemekben gazdag egyedi formulájának köszönhetően az alkoholos erjedés kezdeti szakaszának tápanyaga. Használata elősegíti az egészséges élesztő populáció kifejlődését, a megfelelő erjesztési kondíciók (turbiditás és hőmérséklet) megteremtésével. A NATUFERM elősegíti az élesztők által termelt erjedési észterek képződését. Összetétele segíti az erjedést, és hozzájárul a bor aromatikus profiljának a kialakításához.

Tulajdonságai:

  • Elősegíti az aromatikus erjedési észterek képződését
  • Javítja az élesztők erjedés végi működését
  • Emeli a bor aromáját és általános minőségét

Összetétele:

100% élesztő autolizátum

Gazdag aminosavakban és nyomelemekben, valamint nagyon magas észter aroma prekurzor aminosav tartalom. 

Alacsony biogén-amin prekurzor aminosav tartalom (hisztidin, triptofán, tirozin).

Dózis és alkalmazás:

20-30 g/hL normál erjesztések esetén 

Megjegyzés: 10g/hL NATUFERM adagolásával 4mg/L –el növeljük a must asszimilálható nitrogén tartalmát. 

  1.  Oldjuk fel a NATUFERM-et 10x mennyiségű mustban.
  2. Keverjük el az erjedő tételben lehetőleg az erjedés első szakaszában.

A NATUFERM által szolgáltatott aromaprekurzorok élesztők általi képzése érdekében kerüljük a DAP vagy más ammónium-sók párhuzamos adagolását. (Ebben az esetben az élesztők preferálják a legegyszerűbben asszimilálható nitrogén formulák felhasználását.) Ezért ajánlott a  DAP vagy más ammónium-sók adagolását a NATUFERM adagolása után 2-3 nappal végezni.

  • Később az alkoholtartalom emelkedésével az élesztők nem képesek az aminósavak asszimilációjára.
  • Alaposan keverjük el a tételben az élesztős beoltást követő napokban.

Megjegyzés: az erjesztési aromaképzés emeléséhez ajánlott észter-aroma képző élesztőtörzs alkalmazása.

Csomagolás :

1 és 10 kg-os többrétegű zsákokban 

Tárolása: 

Száraz, hűvös helyen (5-15ºC) tárolandó a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő figyelembevételével. A felbontott csomagot gondosan zárjuk vissza, és lehetőleg minél előbb használjuk fel.