NOUVEAUX FERMENTS
Saccharomyces Bayanus borászati fajélesztő
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétele:
Magas aktív sejtet tartalmazó (minimum 20 milliárd grammonként) borászati alkalmazásra szelektált élesztőtörzs.
Tulajdonságai:
A NOUVEAUX FERMENTS Champagne-ban szelektált Saccharomyces Bayanus élesztő törzs, amely finom elegáns karaktert ad az erjesztendő tételhez. Az élesztő jellemző fiziológiai tulajdonsága, hogy kimagaslóan jól tűri a magas alkohol és kénessav szintet, valamint jól ellenáll a magas nyomásnak és a nehéz fermentációs körülményeknek.
Kereskedelmi Név | Nouveaux Ferments |
Faj | Saccharomyces bayanus |
Alkohol tolerancia | 15 % |
Alkohol termelő kézség | 0,057 % vol./g. zucch. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 15 – 35 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Alacsony |
Almasav bontási mellék aktivitás | - 20 – 25 % |
Glicerin termelő kézség | Közepes |
Aroma karakterisztika | Finom elegáns |
Anticián megkötő képesség | N.a. |
Különleges tulajdonság | A frizzanték szpumanték és pezsgők tipikus élesztője de jó eredménnyel alkalmazható fehér- és rozéborok esetében, ha a szőlőfajta aromakarakterisztikáját akarjuk kiemelni. |