Barion Pixel

NOUVEAUX FERMENT

Saccharomyces Bayanus borászati fajélesztő 

Cikkszám: E1010313 Kategória:

NOUVEAUX FERMENTS

Saccharomyces Bayanus borászati fajélesztő 

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

Magas aktív sejtet tartalmazó (minimum 20 milliárd grammonként) borászati alkalmazásra szelektált élesztőtörzs.

Tulajdonságai:

A NOUVEAUX FERMENTS Champagne-ban szelektált Saccharomyces Bayanus élesztő törzs, amely finom elegáns karaktert ad az erjesztendő tételhez. Az élesztő jellemző fiziológiai tulajdonsága, hogy kimagaslóan jól tűri a magas alkohol és kénessav szintet, valamint jól ellenáll a magas nyomásnak és a nehéz fermentációs körülményeknek.

Kereskedelmi Név Nouveaux Ferments
Faj Saccharomyces bayanus
Alkohol tolerancia 15 %
Alkohol termelő kézség 0,057 % vol./g. zucch.
Optimális hőmérsékleti tart. 15 – 35 °C
Kén-dioxid termelő kézség Alacsony
Almasav bontási mellék aktivitás -  20 – 25 % 
Glicerin termelő kézség Közepes
Aroma karakterisztika Finom elegáns
Anticián megkötő képesség N.a.
Különleges tulajdonság A frizzanték szpumanték és pezsgők tipikus élesztője de jó eredménnyel alkalmazható fehér- és rozéborok esetében, ha a szőlőfajta aromakarakterisztikáját akarjuk kiemelni.

Adatlap letöltése