NUTRIOAK PLUS

Cikkszám: NOCHIPSPFP Kategória:

Leírás

NUTRIOAKTMPLUS

StarterOak: ERJESZTÉSI AKTIVÁTOR ÉS BIOREGULÁTOR

Kifejezetten a gyümölcsös jegyek minél teljesebb kiemelésére

ÖSSZETÉTEL:

  • Finom cellulóz (22,2%)
  • Dibázikus ammónium-foszfát (16,7%)
  • Élesztősejtfal (5,56%)
  • Szelektált összetételű pörkölt tölgyfa chips

TULAJDONSÁGAI:

A készítmény dibázikus ammónium-foszfátot, élesztősejtekből előállított adszorbens polimert valamint tölgyfa chipset tartalmaz.

A PhosphOak összetételének kialakításánál az elsődleges szempont a leggyorsabban felhasználható formulájú nitrogén forrás biztosítása volt. A PhosphOak cellulóz és élesztősejtfal tartalma egyrészt mechanikai támaszt biztosít az élesztősejteknek, másrészt képes megkötni bizonyos toxinokat, a pörkölt tölgyfa chips összetevők pedig hozzájárulnak a nitrogén és oxigén utólagos pótlásához.

Az összetevők közül az élesztősejtfal nitrogénforrásként is hasznosul (aminosavak és proteinek), a lipidek (szterolok) és más mikroelemek valamint vitaminok, pedig esszenciálisak a megfelelő erjedéshez.

A nitrogén források közül ammónium-foszfát kevésbé csökkenti a must pH szintjét, mint az ammónium-szulfát. A PhosphOak mint élesztőtápanyag alkalmazása ezért a magasabb savtartalmú mustok erjesztése esetén ajánlott elsősorban, továbbá az élesztők metabolizmusában résztvevő foszfátok hozzájárulnak a tétel vas és kalcium tartalmának csökkentéséhez is.

FELHASZNÁLÁSA:

A PhosphOak alkalmazásának legmegfelelőbb ideje a második zajos erjedési napon, amely elméletileg az exponenciális növekedési szakasz végén van.

Az erjedés elején adagolt Starter Oak-al kombináltan alkalmazva garantálja a megfelelő tápanyagellátást az erjedés megfelelő szakaszában.

A PhosphOak alkalmazása esetén be kell tartani a hatályban lévő vonatkozó előírásokat és szabályokat.

ALKALMAZÁSA:

Keverjük el a szükséges mennyiségű Phosph- Oak-t az erjedő mustban 1:5 arányban majd óvatosan keverjük az erjeszteni kívánt musthoz.

DÓZIS:

Normál vinifikáció esetén 90-180 g/hL.

Figyelem! 180g/hL PhosphOak 30g/hL ammónium sót ad a musthoz (az engedélyezett mennyiség 100g/hL) és 10g/hL élesztősejtfalat (engedélyezett 40g/hL). 180g/hL adagolásával 1g/L pörkölt tölgyfa chipset adunk a borhoz.

CSOMAGOLÁSA:

7 kg-os zsákokban

TÁROLÁSA

Száraz hűvös helyen tárolandó.

Gondosan zárjuk vissza a felbontott zsákot.

VESZÉLYESSÉGI BESOROLÁS

A jelenleg érvényben lévő OIV és EU előírások alapján a termék a „nem veszélyes”.

PhosphOak: FOSZFÁT & SZELEKTÁLT TÖLGY TARTALMÚ ÉLESZTŐ AKTIVÁTOR

ÖSSZETÉTEL:

  • Finom cellulóz (22,2%)
  • Dibázikus ammónium-foszfát (16,7%)
  • Élesztősejtfal (5,56%)
  • Szelektált összetételű pörkölt tölgyfa chips

TULAJDONSÁGAI:

A készítmény dibázikus ammónium-foszfátot, élesztősejtekből előállított adszorbens polimert valamint tölgyfa chipset tartalmaz.

A PhosphOak összetételének kialakításánál az elsődleges szempont a leggyorsabban felhasználható formulájú nitrogén forrás biztosítása volt. A PhosphOak cellulóz és élesztősejtfal tartalma egyrészt mechanikai támaszt biztosít az élesztősejteknek, másrészt képes megkötni bizonyos toxinokat, a pörkölt tölgyfa chips összetevők pedig hozzájárulnak a nitrogén és oxigén utólagos pótlásához.

Az összetevők közül az élesztősejtfal nitrogénforrásként is hasznosul (aminosavak és proteinek), a lipidek (szterolok) és más mikroelemek valamint vitaminok, pedig esszenciálisak a megfelelő erjedéshez.

A nitrogén források közül ammónium-foszfát kevésbé csökkenti a must pH szintjét, mint az ammónium-szulfát. A PhosphOak mint élesztőtápanyag alkalmazása ezért a magasabb savtartalmú mustok erjesztése esetén ajánlott elsősorban, továbbá az élesztők metabolizmusában résztvevő foszfátok hozzájárulnak a tétel vas és kalcium tartalmának csökkentéséhez is.

FELHASZNÁLÁSA:

A PhosphOak alkalmazásának legmegfelelőbb ideje a második zajos erjedési napon, amely elméletileg az exponenciális növekedési szakasz végén van.

Az erjedés elején adagolt Starter Oak-al kombináltan alkalmazva garantálja a megfelelő tápanyagellátást az erjedés megfelelő szakaszában.

A PhosphOak alkalmazása esetén be kell tartani a hatályban lévő vonatkozó előírásokat és szabályokat.

ALKALMAZÁSA:

Keverjük el a szükséges mennyiségű Phosph- Oak-t az erjedő mustban 1:5 arányban majd óvatosan keverjük az erjeszteni kívánt musthoz.

DÓZIS:

Normál vinifikáció esetén 90-180 g/hL.

Figyelem! 180g/hL PhosphOak 30g/hL ammónium sót ad a musthoz (az engedélyezett mennyiség 100g/hL) és 10g/hL élesztősejtfalat (engedélyezett 40g/hL). 180g/hL adagolásával 1g/L pörkölt tölgyfa chipset adunk a borhoz.

CSOMAGOLÁSA:

7 kg-os zsákokban

TÁROLÁSA:

Száraz hűvös helyen tárolandó.

Gondosan zárjuk vissza a felbontott zsákot.

VESZÉLYESSÉGI BESOROLÁS:

A jelenleg érvényben lévő OIV és EU előírások alapján a termék a „nem veszélyes”.

BoosterOak: MÉREGTELENÍTŐ HATÁSSAL RENDELKEZŐ ERJESZTÉSI AKTIVÁTOR

ÖSSZETÉTEL:

  • Élesztősejt burok (11,54%)
  • Thiamin (0,02%)
  • Növényi eredetű szűrési segédanyag (11,52%)
  • Szelektált összetételű pörkölt tölgyfa chips

TULAJDONSÁGAI:

A BoosterOak egy innovatív erjesztési tápanyag, amely az ENOLOGICA VASON R&D osztálya által publikált éveken át tartó kutatási kísérletek munkájának eredménye.

A BoosterOak innovatív aspektusa annak használati módjában áll, ami az erjesztések stacionárius fázisának tudományos tanulmányozásán alapul. Ebben az úgynevezett „stacionárius” erjedési szakaszban az élesztősejtek kevés, de értékes tápanyagot fogyasztanak illetve olyan méregtelenítő faktorokat igényelnek a gördülékeny erjedéshez, amelyek megelőzik az erjedés második felében az élesztők működésének nehézségeit.

A legfrissebb tanulmányok alapján a BoosterOak összetételéből adódóan alacsonyan tartja az erjedéskor képződő illósav mennyiségét.

A termék jelentős élesztőburok tartalma az elhúzódó erjedésű borok esetében magas adszorpciós erőt biztosít a toxikus metabolitok irányában anélkül, hogy a bor minőségi tulajdonságait módosítaná.

A jelenlévő thiamin lehetővé teszi, hogy az élesztő metabolizmusa során kevesebb acetaldehidet és ketosavat termeljen, és ennek köszönhetően később a kierjedt borban magasabb aktív kén-dioxid szint tarható.

A tölgy chips biztosítja a szükséges oxigén és cellulózforrást az alkoholos erjedés megfelelő befejezéséhez akár ( 15vv%<) alkoholtartalmak esetén is.

ALKALMAZÁSA:

Keverjük el a szükséges mennyiségű Booster- Oak-t 1:5 arányban vízben, és hagyjuk fél óráig hidratálódni, majd óvatosan keverjük az erjeszteni kívánt musthoz.

DÓZIS:

65-130 g/hL az erjedés második felétől.

Figyelem! 130g/hL BoosterOak adagolása 30mg/hL thiamint (az eng. max. mennyiség 60mg/hL) és 15g/hL élesztő burkot (az eng. max. mennyiség 40mg/hL) valamint 1g/hL pörkölt chipset adunk a borhoz.

CSOMAGOLÁSA:

7 kg-os zsákokban

TÁROLÁSA:

Száraz hűvös helyen tárolandó.

Gondosan zárjuk vissza a felbontott zsákot.

VESZÉLYESSÉGI BESOROLÁS:

A jelenleg érvényben lévő előírások alapján a termék a „nem veszélyes”.