PREMIUM 3MH

Cikkszám: E1001409 Kategória:

Leírás

PREMIUM® 3MH

Saccharomyces Cerevisiae

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

A termék: 

Borászati alkalmazásra szelektált élesztő törzs, amely rendkívül magas 1010db/g aktív élesztősejtet tartalmaz. 

Tulajdonságai:

A PREMIUM® 3MH élesztő ideális a komplex, tiolos jellegű intenzív illattal rendelkező friss fehérborok készítéséhez. 

Az élesztőtörzs szelektálásakor lényeges szempont volt a fajtára jellemző tiolos vegyületek kiemelése a rendelkezésre álló potenciális metabolitikus alapanyagok közül kezdve a prekurzor vegyületekkel amelyeket nagyon finom illatanyagokká képesek átalakítani.

A törzs nagyon erős erjesztési kinetikát mutat, jól tűri a magasabb alkohol szinteket és az alacsony erjesztési hőmérsékletet (15°C).

A must megfelelő tápanyagellátottsága mellett nagyon friss erjesztési aromákat képez, amelyek nem eltakarják, hanem sokkal inkább kiemelik a fajtára jellemző aromatikus komplexitást. 

Használata:

A PREMIUM®3MH ideális a fajtára jellemző illatkarakterek kiemelésére, kifejezetten az olyan fajták esetében, mint a Sauvignon Blanc, Müller Thurgau, Chenin Blanc, Fűszeres Tramini Grechetto, Verdejo, Colombard vagy a Rizling.

Képessége, hogy elősegíti a thiolos összetevők kiemelését, mint amilyen 3MH (merkapothexanol) a mustban található illatmentes prekurzorokból, ezért a legmegfelelőbb választás az intenzív illatvilágú borok készítéséhez.

A PREMIUM®3MH alkalmazásánál be kell tartani a vonatkozó hatályos jogszabályokat.

Hogyan alkalmazzuk:

A háromlépcsős élesztő rehidratálási procedúra alapján a V ACTIV PREMIUM tápanyag segítségével hajtsuk végre a rehidratálást, majd a kész rehidratált élesztő inokulátumot lassan hűtsük vissza a beoltani kívánt tétel hőmérsékletének közelébe. (T +8-10°C!)

Az élesztő szaporodásának érdekében az első fázisban, és a procedúra során többször gondosan levegőztetni kell az inokulátumot. 

További információért, illetve az élesztő hatásának optimalizálása, valamint a megfelelő tápanyagutánpótlás érdekében kérjük, forduljon technikusainkhoz, és kövesse a hivatalos előírásokat.

Dózis:

1020 g/hl fehér és rozé mustok erjesztéséhez

Csomagolás:

500g vákuum csomagolásban, polilaminált tasakokban

Tárolás

A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk. Ilyen feltételek mellett a címkén jelzett szavatossági idő lejártáig aktív marad.

Veszélyességi besorolása:

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján nem minősül veszélyes terméknek.

3MH: grépfrút; golgotavirág; zöld; Érzékszervi küszöb: 60ng/L; Jellemző érték: 210 ng/L de akár 7040ng/L