PREMIUM CHARDONNAY
Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétele:
Minőség-ellenőrzés: San Michele All Adige Institut
A PREMIUM CHARDONNAY egy borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20x109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az 1970-es Lodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsbe tartozik
Tulajdonságai:
A PREMIUM CHARDONNAY az elegáns fehérborok ideális fajélesztője. Az aminosavakkal megfelelően ellátott mustok esetében a rendkívül erős erjesztő és újraerjesztő képességének köszönhetően kedvező komplex erjedési aromákat köztük -fenil-etanol-t- képez.
A PREMIUM CHARDONNAY élesztőt a fent említett tulajdonságain túl jellemzi a magas alkohol- és kén-dioxid tolerancia, valamint jól ellenáll az alacsonyabb erjedési hőmérsékletnek és az almasav egy részét is hasznosítja.
Kereskedelmi név | Premium Chardonnay |
Faj | Saccharomyces cerevisiae |
Alkohol tolerancia | 15 % |
Alkoholtermelő képesség | 0,059 % vol./gr. cuk. |
Optimális működési hőmérs. | 14 – 28 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Alacsony |
Almasav bontási mellékaktivitás | - 35 – 45 % |
Glicerin termelő kézség | Magas |
Aroma karakter | Kiemeli a fajta karakterét; Fenil-etanol |
Antocián megkötő képesség | Nem jellemző |
Különleges tulajdonságai | A kultúra kifejezetten alkalmas a klasszikus fehérborok erjesztésére és újraerjesztésére.
Magas réztűrő képességének köszönhetően alkalmas a későn permetezett szőlőből nyert mustok problémamentes erjesztésére. Jól alkalmazható a hordós erjesztésű fehérborok készítése esetén is. |