Barion Pixel

PREMIUM CHARDONNAY

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Cikkszám: E1019119 Kategória:

PREMIUM CHARDONNAY

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

Minőség-ellenőrzés: San Michele All Adige Institut

A PREMIUM CHARDONNAY egy borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20x109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az 1970-es Lodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsbe tartozik

Tulajdonságai:

A PREMIUM CHARDONNAY az elegáns fehérborok ideális fajélesztője. Az aminosavakkal megfelelően ellátott mustok esetében a rendkívül erős erjesztő és újraerjesztő képességének köszönhetően kedvező komplex erjedési aromákat köztük -fenil-etanol-t- képez.

A PREMIUM CHARDONNAY élesztőt a fent említett tulajdonságain túl jellemzi a magas alkohol- és kén-dioxid tolerancia, valamint jól ellenáll az alacsonyabb erjedési hőmérsékletnek és az almasav egy részét is hasznosítja. 

Kereskedelmi név Premium Chardonnay
Faj Saccharomyces cerevisiae
Alkohol tolerancia 15 %
Alkoholtermelő képesség 0,059 % vol./gr. cuk. 
Optimális működési hőmérs. 14 – 28 °C
Kén-dioxid termelő kézség Alacsony
Almasav bontási mellékaktivitás - 35 – 45 %
Glicerin termelő kézség Magas
Aroma karakter Kiemeli a fajta karakterét; Fenil-etanol
Antocián megkötő képesség Nem jellemző
Különleges tulajdonságai A kultúra kifejezetten alkalmas a klasszikus fehérborok erjesztésére és újraerjesztésére.

 Magas réztűrő képességének köszönhetően alkalmas a későn permetezett szőlőből nyert mustok problémamentes erjesztésére.

 Jól alkalmazható a hordós erjesztésű fehérborok készítése esetén is.

Adatlap letöltése