PREMIUM COLOR SG

Cikkszám: E3002325 Kategória:

Leírás

PREMIUM COLOR® SG

BORÁSZATI TANNIN SZÍNSTABILIZÁLÁSRA

Összetétele:

Vegyes összetételű tannin készítmény, amely a francia tölgyből kivont Premium® Limousin ellág-tanninok mellett, alkoholos extrakcióval kivont gallo tanninokat, valamint a Premium® Uva tanninból származó procianidin és katechin tanninokat tartalmaz, amely alkotók szinergikus együttműködése extrahálja és stabilizálja a vörösborok színanyagait.

Tulajdonságai:

A Premium® Color SG készítmény az Enologica Vason a tanninok borászati felhasználása során szerzett több évtizedes tapasztalatának az eredménye. A Premium® Color SG készítményben található különböző tanninfrakciók szinergizmusának köszönhetően egyrészt stabilizálják a színanyagokat, másrészt inaktiválják a szőlőben természetes módon jelenlévő oxidáz enzimek (polifenoloxidáz) működését. Ez utóbbi hatás alapvetően a katechin típusú tanninoknak köszönhető, amelyek erősen reagálnak az oxidáz enzimekkel teljesen de-proteinizálva azokat, így blokkolva káros működésüket.

A színanyagok stabilizálását a katechin frakció (Premium® Uva) mellett a francia tölgyből kivont Premium® Limousin ellág-tanninok végzik. A katechinek a legreaktívabb tanninok, amelyek akár az oxigén jelenléte nélkül is képesek az antocianinok stabilizálására, míg az ellág-tanninok oxigén jelenlétét is igénylik hatásuk érvényesítése érdekében. Ezen kívül a tölgyből származó elegáns ellág-tanninok megőrzik a bor organoleptikus egyensúlyát: a ligninek átalakulása során keletkező alkotók hozzájárulnak a bor vaníliás jegyeinek kiemeléséhez (Limousin ellág-tanninok), ugyanakkor a Premium® Uva tanninból származó katechinek szerepet játszanak a bor gyümölcsös karakterének kifejezésében.

A Premium® Color SG az oxidációval szembeni védelem mellett komplexebb, teltebb ízérzetet, és hosszabb utóízt kölcsönöz a bornak.

Alkalmazása:

A Premium® Color SG készítmény alkalmazható az erjedés (vinifikáció) és a borérlelés korai szakaszában is.

Alkalmazásakor tartsuk be a vonatkozó jogszabályokban előírtakat.

Használati utasítás:

Keverjük el a szükséges mennyiségű Premium® Color SG-t a súlya tízszeresének megfelelő mennyiségű nem túl magas keménységi fokú vízben, lehetőleg fém keverőeszköz használata nélkül. Granulátum formulájának köszönhetően hideg vízben is könnyen oldódik.

A kedvezőbb organoleptikai eredmény elérése érdekében használata során ajánlott a mikro-oxigenizáció paralel alkalmazása.

Dózis:

0-20 g/hL a vörösbor cefre macerációja esetén.

5-10 g/ hL a préseléskor.

Csomagolás:

0,5kg-os polilaminált zacskókban visszazárást biztosító műanyag zipzárral

Tárolás:

hűvös száraz helyen fénytől elzárva, a megbontott zacskókat gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: 

Az 1992/01/28 Olasz minisztériumi rendelet alapján „NEM VESZÉLYES” besorolású termék.