Barion Pixel

PREMIUM FRUCTO

Saccharomyces bayanus borászati fajélesztő

Cikkszám: E1015201 Kategória:

PREMIUM FRUCTO

Saccharomyces bayanus borászati fajélesztő

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

A PREMIUM FRUCTO egy borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20x109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az 1970-es Lodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Bayanus törzsbe tartozik

Tulajdonságai:

A PREMIUM FRUCTO fajélesztő, amely kivételes rezisztenciával rendelkezik a magas alkohol- és kénessavszintre, valamint jól viseli a kedvezőtlen hőmérsékleti és pH viszonyokat. Továbbá az erjesztés során jobban előnyben részesíti a fruktózt, mint bármely más a borászatban ismert élesztőtörzs.

Ismert tény, hogy a megakadt erjesztések esetében a hátra maradt fruktóz csak nagyon nehezen felhasználható a normál élesztők számára. Ebből kifolyólag a törzs felhasználását a megakadt erjesztések esetében közösen tanulmányozta az Enologica VASON és a montpellier-i ENSAM.

Kereskedelmi Név Premium Fructo
Faj Saccharomyces bayanus
Alkoholtűrő képesség > 18 % vol.
Alkohol termelő kézség 0,054 % vol./ gr. cuk.
Optimális hőmérsékleti tart. 18 – 30 °C
Kén-dioxid termelő kézség Alacsony
Almasav bontási mellékaktivitás - 25 – 35 %
Glicerin termelő kézség Magas
Aroma karakterisztika Neutrális
Különleges tulajdonság Kifejezetten „fruktofil” törzs.

 Rendkívül alacsony illósavtermelés.

„Sur lies” technológiákhoz  is alkalmazható

Adatlap letöltése