PREMIUM ROUGE 30R
Minőségi vörösborok készítéséhez szelektált élesztő
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétele:
A termék a Saccharomyces cerevisiae törzsből származik, magas százalékban tartalmaz aktív sejteket (minimum 20 milliárd / gramm). Bordeaux nemes területeiről szelektálták, prémium minőségű borok előállításához, melyeket hosszan, vagy közepesen érlelnek ( Merlot, Syrah, Sangiovese,Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Nebbiolo, Terodego, és Barbera.)
Tulajdonságai:
A PREMIUM ROUGE 30R erjesztési kinetikája rendkívül gyors az első 24-36 órában, majd ezt egy állandó egyenletes erjedési szakasz követi. Az erjedés széles hőmérsékleti tartományban történhet, és ez kiváló eredményt biztosít akár hőmérsékletszabályozás nélkül is. Mivel működése közben csekély mennyiségű kén származék keletkezik, ezek nem befolyásolják a fajtára jellemző aromákat. Ez az élesztő kevés habot termel, valamint jól ellenáll az alkoholnak illetve a magas cukortartalomnak.
Kereskedelmi Név | Premium Rouge 30R |
Faj | Saccharomyces cerevisiae |
Eredet | Bordeaux |
Alkohol tolerancia | > 17,00 % vol. |
Alkohol termelő kézség | 0,057 % vol./gr. zucch. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 11 – 30 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Alacsony |
Almasav bontási mellékaktivitás | - 25 – 35 % |
Glicerin termelési kézség | Magas |
Aroma karakterisztikája | Emeli a fajta aroma karakterisztikáját |
Antocián megkötő kézsége | Alacsony |
Különleges tulajdonságok | Gyors erjesztési kinetika
Almasavbontó kézség |