PREMIUM SAUVIGNON
Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
A PREMIUM SAUVIGNON egy borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20x109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az 1970-es Lodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsbe tartozik
Tulajdonságai:
A PREMIUM SAUVIGNON a komplex, finom elegáns fehérborok ideális fajélesztője. A törzs kifejezetten az aromás szőlők elsődleges zamatanyagainak kiemelésére lett szelektálva, különösen a Sauvignon Blanc fajtából készülő borokhoz. Rövid felszaporodási szakasszal, jó alkalmazkodó képességgel az alacsony hőmérséklethez (kriofil) és közepes alkoholtoleranciával jellemezhető törzs.
Az aminósavakkal megfelelően ellátott mustok esetében rendkívül kedvező komplex erjedési aromákat képez. A fajtából eredő aromákat nem fedi el, hanem kiemeli, komplexebbé teszi azok érzetét.
A PREMIUM SAUVIGNON kifejezetten ajánlott a finomseprős érlelésre szánt borok erjesztése esetében.
Kereskedelmi Név | Premium Sauvignon |
Faj | Saccharomyces cerevisiae |
Alkohol tolerancia | 13 % vol. |
Alkohol termelő kézség | 0,057 % vol./ gr. zucc. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 12 – 28 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Közepes |
Almasav bontási mellékaktivitás | - 20 – 30 % |
Glicerin termelő kézség | Közepes |
Aroma karakterisztika | Kiemeli a fajta karakterét |
Antocián megkötő képesség | N.a. |
Különleges tulajdonságai | A kultúra komplex finom elegáns fehérborok erjesztésére alkalmas.
Kiemeli a Sauvignon Blanc aromatikus karakterét Alkalmas “sur lies”típusú borok készítésére. Kifejezetten hidegtűrő CRIOFIL tulajdonságú élesztő Emeli kihangsúlyozza az aromás fehérborok illatát. |