Barion Pixel

PREMIUM SUPERTUSCAN

Saccharomyces cerevisiae

Cikkszám: E1017119 Kategória:

PREMIUM SUPERTUSCAN

Saccharomyces cerevisiae

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A terméket borászati alkalmazásra választották a Siena hegyei közt elhelyezkedő borászatokban, nagy százalékban tartalmaz aktív sejteket (minimum 20 milliárd / gramm). A Saccharomyces Cerevisiae

törzsből származik a régi (1970) Lodder besorolás alapján.

Tulajdonságai:

A PREMIUM SUPERTUSCAN ideális élesztő testes vörösborok erjesztéséhez, melyeket hordós érlelésre szánunk. Tiszta, elegáns erjedést biztosít még magas alkohol tartalom mellett is. A beoltást követően ez az élesztő gyors fermentációs kinetikájú, ami a vörösborok esetében kívánatos, hiszen a folyamat gyorsan lefojtja az eredeti mikroflórát. Ezt követően az erjedés egyenletes, kevés hab képződésével jár. Mivel kevés kénszármazék képződik az erjesztéskor, elkerülhető az a redukciós jelenség, ami általában csökkenti a fajtára jellemző aromák kifejeződését, és az erjedés tisztaságát. A PREMIUM SUPERTUSCAN kiváló glicerol termelő élesztő. Sejtfelülete nem nyeli el a színképző vegyületeket, így héjon áztatásra tökéletesen alkalmas.

Kereskedelmi Név Premium Supertuscan
Faj Saccharomyces cerevisiae
Eredet Siena (Toszkána)
Alkohol tolerancia > 17,00 % vol. 
Alkohol termelő kézség 0,057 % vol./gr. cuk.
Optimális hőmérsékleti tart. 15 – 30 °C
Kén-dioxid termelő kézség Alacsony
Almasav bontási mellékaktivitás - 10 – 20 %
Glicerin termelési kézség Magas
Aroma karakterisztikája Neutrális
Antocián megkötő kézsége Alacsony
Különleges tulajdonságai Magas alkoholtartalmú vörösborok erjesztésére ajánlott élesztő.

 Kiválóan együtt működik az Amar 04 almasavbontó kultúrával.

Adatlap letöltése