PREMIUM SUPERTUSCAN
Saccharomyces cerevisiae
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
A terméket borászati alkalmazásra választották a Siena hegyei közt elhelyezkedő borászatokban, nagy százalékban tartalmaz aktív sejteket (minimum 20 milliárd / gramm). A Saccharomyces Cerevisiae
törzsből származik a régi (1970) Lodder besorolás alapján.
Tulajdonságai:
A PREMIUM SUPERTUSCAN ideális élesztő testes vörösborok erjesztéséhez, melyeket hordós érlelésre szánunk. Tiszta, elegáns erjedést biztosít még magas alkohol tartalom mellett is. A beoltást követően ez az élesztő gyors fermentációs kinetikájú, ami a vörösborok esetében kívánatos, hiszen a folyamat gyorsan lefojtja az eredeti mikroflórát. Ezt követően az erjedés egyenletes, kevés hab képződésével jár. Mivel kevés kénszármazék képződik az erjesztéskor, elkerülhető az a redukciós jelenség, ami általában csökkenti a fajtára jellemző aromák kifejeződését, és az erjedés tisztaságát. A PREMIUM SUPERTUSCAN kiváló glicerol termelő élesztő. Sejtfelülete nem nyeli el a színképző vegyületeket, így héjon áztatásra tökéletesen alkalmas.
Kereskedelmi Név | Premium Supertuscan |
Faj | Saccharomyces cerevisiae |
Eredet | Siena (Toszkána) |
Alkohol tolerancia | > 17,00 % vol. |
Alkohol termelő kézség | 0,057 % vol./gr. cuk. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 15 – 30 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Alacsony |
Almasav bontási mellékaktivitás | - 10 – 20 % |
Glicerin termelési kézség | Magas |
Aroma karakterisztikája | Neutrális |
Antocián megkötő kézsége | Alacsony |
Különleges tulajdonságai | Magas alkoholtartalmú vörösborok erjesztésére ajánlott élesztő.
Kiválóan együtt működik az Amar 04 almasavbontó kultúrával. |