PREMIUM SUPERTUSCAN

Cikkszám: E1017119 Kategória:

Leírás

PREMIUM SUPERTUSCAN

Saccharomyces cerevisiae

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

A TERMÉK:

A terméket borászati alkalmazásra választották a Siena hegyei közt elhelyezkedő borászatokban, nagy százalékban tartalmaz aktív sejteket (minimum 20 milliárd / gramm). A Saccharomyces Cerevisiae

törzsből származik a régi (1970) Lodder besorolás alapján.

JELLEMZŐK:

A PREMIUM SUPERTUSCAN ideális élesztő testes vörösborok erjesztéséhez, melyeket hordós érlelésre szánunk. Tiszta, elegáns erjedést biztosít még magas alkohol tartalom mellett is. A beoltást követően ez az élesztő gyors fermentációs kinetikájú, ami a vörösborok esetében kívánatos, hiszen a folyamat gyorsan lefojtja az eredeti mikroflórát. Ezt követően az erjedés egyenletes, kevés hab képződésével jár. Mivel kevés kénszármazék képződik az erjesztéskor, elkerülhető az a redukciós jelenség, ami általában csökkenti a fajtára jellemző aromák kifejeződését, és az erjedés tisztaságát. A PREMIUM SUPERTUSCAN kiváló glicerol termelő élesztő. Sejtfelülete nem nyeli el a színképző vegyületeket, így héjon áztatásra tökéletesen alkalmas.

Kereskedelmi Név Premium Supertuscan
Faj Saccharomyces cerevisiae
Eredet Siena (Toszkána)
Alkohol tolerancia > 17,00 % vol. 
Alkohol termelő kézség 0,057 % vol./gr. cuk.
Optimális hőmérsékleti tart. 15 – 30 °C
Kén-dioxid termelő kézség Alacsony
Almasav bontási mellékaktivitás – 10 – 20 %
Glicerin termelési kézség Magas
Aroma karakterisztikája Neutrális
Antocián megkötő kézsége Alacsony
Különleges tulajdonságai Magas alkoholtartalmú vörösborok erjesztésére ajánlott élesztő.

 Kiválóan együtt működik az Amar 04 almasavbontó kultúrával.

 

MIKOR HASZNÁLJUK:

A PREMIUM SUPERTUSCAN-t kiváló, testes vörösborok készítéséhez ajánljuk, melyeket almasav bontásnak vetünk alá, és hosszú hordóban történő érlelési folyamat után érik el teljességüket. Fent leírt jellemzői alapján ez az élesztő ideális olyan mustok erjesztéséhez, melyekből harmonikus, árnyalt struktúrájú, és magas alkoholtartalmú borok készülnek.

A Veronai Egyetemmel közösen végzett kísérletek azt mutatták, hogy ez az élesztő rendkívül jól működik az Amar04 almasavbontó baktériumtörzzsel. A PREMIUM SUPERTUSCANNAL végzett elsődleges erjesztés optimális alapot biztosít ennek a baktériumnak, hogy organoleptikus szempontból, tiszta almasav bontást vigyen végbe. Alkalmazása során, kérjük, pontosan kövesse a hatályos jogi szabályozást.

HOGYAN HASZNÁLJUK:

A szükséges mennyiségű élesztőt oldjuk föl 10 –szeres mennyiségű, 1-2%-os cukortartalmú langyos vízben (40 C). 30 perc elteltével kevergetés mellett fokozatosan adjuk a szűrt és kénezett musthoz, ezzel lehetőleg ne okozzunk nagy hőmérséklet csökkenést.

Az élesztő szaporodásának érdekében az oldat nem tartalmazhat kb. 2 %-nál több cukrot, és gondosan kell levegőztetni. Ebben a szakaszban erjesztés aktiváló termékek használata javasolt – V ACTIV PREMIUM.

A rehidratált élesztő így már aktív erjesztő fázisba lépett, és visszakeverhetjük a borhoz, hogy az erjesztés megkezdődjön. Ennek legjobb módja, ha a reaktivált élesztőt az erjesztő tank aljára tesszük, és a bort fokozatosan adagoljuk hozzá.

ADAGOLÁS:

10-20 g/hl vörös mustok erjesztéséhez

CSOMAGOLÁS:

500g vákuum csomagolásban, polilaminált tasakokban, illetve karton dobozban.

TÁROLÁS:

A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk. Ilyen feltételek mellett a címkén jelzett szavatossági idő lejártáig aktív marad. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk le, és minél előbb használjuk fel.

VESZÉLY BESOROLÁS:

A 28/01/1992 D.M. Miniszteri Dekrétum alapján nem minősül veszélyes terméknek.