PREMIUM TIOL

Cikkszám: E1015501 Kategória:

Leírás

PREMIUM® TIOL

Saccharomyces Cerevisiae

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

A termék:

Borászati alkalmazásra szelektált élesztő törzs, amely rendkívül magas 1010db/g aktív élesztősejtet tartalmaz. 

Tulajdonságai:

A PREMIUM® TIOL élesztő annak a szelekciós munkának a terméke, amelyet olyan élesztőtörzs szelektálásáért végeztek, amely képes emelni a fajtára jellemző, ezen belül kifejezetten a thiolos vegyületek képzését a fehérborok erjesztése során. Az élesztő kiválóan alkalmas prémium minőségű borok erjesztésére, amelynek kerekséget és eleganciát ad. Képessége, hogy elősegíti a thiolos összetevők kiemelését, mint amilyen 3MHA (merkaptohexyl-acetát); 3MH (merkapothexanol) a mustban található illatmentes prekurzorokból, a legmegfelelőbb választás az intenzív illatvilágú borok készítéséhez.

A PREMIUM® TIOL élesztő képes gyorsan átvenni a szerepet a vad élesztőflóra felett, biztonságos és tiszta erjedést, valamint alacsony illósav értéket biztosítva. Jó rehidratáció, és tápanyagellátás mellett képes 15,4% alkoholszintig erjeszteni a 14-25 °C tartományon belüli hőmérsékletek esetén.

Használata:

A PREMIUM® TIOL kifejezetten ajánlott elegáns fehér- és rozéborok erjesztésére a thiolos prekurzorokkal jellemezhető fajták esetében (Sauvignon Blanc; Chenin Blanc; Colombard vagy Rizling). Az élesztőtörzs azon képessége, hogy tiszta erjesztést végez gyümölcsös és a florális jegyekkel, a legmegfelelőbb választás lehet a különböző fajták aroma anyagainak kiemelésére.

Sur lies érlelés ajánlott az élesztővel erjesztett tételek esetén, a további kerekség és bársonyosság biztosítása érdekében. A PREMIUM® TIOL alkalmazásánál be kell tartani a vonatkozó hatályos jogszabályokat.

Hogyan alkalmazzuk:

A háromlépcsős élesztő rehidratálási procedúra alapján a V ACTIV PREMIUM tápanyag segítségével hajtsuk végre a rehidratálást, majd a kész rehidratált élesztő inokulátumot lassan hűtsük vissza a beoltani kívánt tétel hőmérsékletének közelébe. (T +8-10°C!)

Az élesztő szaporodásának érdekében az első fázisban, és a procedúra során többször gondosan levegőztetni kell az inokulátumot. 

További információért, illetve az élesztő hatásának optimalizálása, valamint a megfelelő tápanyagutánpótlás érdekében kérjük, forduljon technikusainkhoz, és kövesse a hivatalos előírásokat.

Dózis:

20 g/hl fehér és rozé mustok erjesztéséhez

Csomagolás:

500g vákuum csomagolásban, polilaminált tasakokban

Tárolás:

A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk. Ilyen feltételek mellett a címkén jelzett szavatossági idő lejártáig aktív marad.

Veszélyességi besorolása:

Az érvényben lévő szabályozás alapján nem veszélyes termék.

3MHA: golgotavirág; egres;guáva & más trópusi gyümölcsök; Érzékszervi küszöb:4 ng/L; Jellemző érték:740ng/L

3MH: grépfrút; golgotavirág; zöld; Érzékszervi küszöb: 60ng/L; Jellemző érték: 210 ng/L de akár 7040ng/L