PREMIUM ZINFANDEL
Saccharomyces cerevisiae
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
A terméket borászati alkalmazásra választották a Salento Primitivo di Manduria borokhoz, nagy százalékban tartalmaz aktív sejteket (minimum 20 milliárd / gramm).
Tulajdonságai:
A PREMIUM ZINFANDEL rendkívül gyors erjesztési kinetikát mutat az első 24-36 órában, ezzel gyorsan elnyomja az eredeti mikroflórát, ezt követően az erjedés egyenletesen folytatódik.
Tiszta, egyenletes fermentációt biztosít magas hőmérsékleten is, ezáltal jó eredményt kapunk akkor is, ha hőmérsékletszabályozás nem lehetséges az erjesztés alatt.
A PREMIUM ZINFANDEL nem termel olyan kénszármazékokat, melyek elnyomhatják a fajtára jellemző eredeti aromákat.
Rendkívül népszerű azon tulajdonsága miatt, hogy minimális mennyiségben termelt illósavakat. Az erjedés során egy kevés habot képez, és az alkoholtűrése kimagasló.
Ezen tulajdonságainak köszönhetően a PREMIUM ZINFANDEL kiváló erjedést biztosít magas alkoholtartalom mellett, alkalmazásával elkerülhető az erjedés elakadása.
Kereskedelmi Név | Premium Zinfandel |
Faj | Saccharomyces cerevisiae |
Eredet | EV szelekció (Salento-ból Primitivo di Manduria) |
Alkohol tolerancia | 19,65 % vol. |
Alkohol termelő kézség | 0,059 % vol./gr. zucch. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 14 – 35 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Közepes |
Almasav bontási mellékaktivitás | - 25 – 35 % |
Glicerin termelési kézség | Magas |
Aroma karakterisztikája | Neutrális |
Antocián megkötő kézség | Alacsony |
Különleges tulajdonságai | Magas alkoholtartalmú vörösborok erjesztésére ajánlott. Alacsony illósav termelés. Megőrzi a bor rezveratrol tartalmát. |