Leírás
PREMIUM ZINFANDEL
Saccharomyces cerevisiae
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
A TERMÉK:
A terméket borászati alkalmazásra választották a Salento Primitivo di Manduria borokhoz, nagy százalékban tartalmaz aktív sejteket (minimum 20 milliárd / gramm).
JELLEMZŐK:
A PREMIUM ZINFANDEL rendkívül gyors erjesztési kinetikát mutat az első 24-36 órában, ezzel gyorsan elnyomja az eredeti mikroflórát, ezt követően az erjedés egyenletesen folytatódik.
Tiszta, egyenletes fermentációt biztosít magas hőmérsékleten is, ezáltal jó eredményt kapunk akkor is, ha hőmérsékletszabályozás nem lehetséges az erjesztés alatt.
A PREMIUM ZINFANDEL nem termel olyan kénszármazékokat, melyek elnyomhatják a fajtára jellemző eredeti aromákat.
Rendkívül népszerű azon tulajdonsága miatt, hogy minimális mennyiségben termelt illósavakat. Az erjedés során egy kevés habot képez, és az alkoholtűrése kimagasló.
Ezen tulajdonságainak köszönhetően a PREMIUM ZINFANDEL kiváló erjedést biztosít magas alkoholtartalom mellett, alkalmazásával elkerülhető az erjedés elakadása.
Kereskedelmi Név | Premium Zinfandel |
Faj | Saccharomyces cerevisiae |
Eredet | EV szelekció (Salento-ból Primitivo di Manduria) |
Alkohol tolerancia | 19,65 % vol. |
Alkohol termelő kézség | 0,059 % vol./gr. zucch. |
Optimális hőmérsékleti tart. | 14 – 35 °C |
Kén-dioxid termelő kézség | Közepes |
Almasav bontási mellékaktivitás | – 25 – 35 % |
Glicerin termelési kézség | Magas |
Aroma karakterisztikája | Neutrális |
Antocián megkötő kézség | Alacsony |
Különleges tulajdonságai | Magas alkoholtartalmú vörösborok erjesztésére ajánlott. Alacsony illósav termelés. Megőrzi a bor rezveratrol tartalmát. |
FELHASZNÁLÁS:
A PREMIUM ZINFANDEL különösen alkalmas testes, struktúrált vörös borok készítéséhez, melyeket
hosszú érlelésre szánunk.
Alkalmazása során, kérjük, pontosan kövesse a hatályos jogi szabályozást.
FELHASZNÁLÁS MÓDJA:
A szükséges mennyiségű élesztőt oldjuk föl 10 –szeres mennyiségű, 1-2%-os cukortartalmú langyos vízben (40 C). 30 perc elteltével kevergetés mellett fokozatosan adjuk a szűrt és kénezett musthoz, ezzel lehetőleg ne okozzunk nagy hőmérséklet csökkenést.
Az élesztő szaporodásának érdekében az oldat nem tartalmazhat kb. 2 %-nál több cukrot, és gondosan kell levegőztetni. Ebben a szakaszban erjesztés aktiváló termékek használata javasolt – V ACTIV PREMIUM.
A rehidratált élesztő így már aktív erjesztő fázisba lépett, és visszakeverhetjük a borhoz, hogy az erjesztés megkezdődjön. Ennek legjobb módja, ha a reaktivált élesztőt az erjesztő tank aljára tesszük, és a bort fokozatosan adagoljuk hozzá.
További információért az összetevőket illetően, illetve az élesztő hatásának optimalizálása érdekében kérjük, forduljon technikusainkhoz, és kövesse a hivatalos előírásokat.
ADAGOLÁS:
10-20 g/hl vörös mustok erjesztéséhez
CSOMAGOLÁS:
500g vákuum csomagolásban, polilaminált tasakokban, illetve karton dobozban.
TÁROLÁS:
A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk. Ilyen feltételek mellett a címkén jelzett szavatossági idő lejártáig aktív marad.
A felbontott csomagokat gondosan zárjuk le, és minél előbb használjuk fel.
VESZÉLYESSÉGI BESOROLÁSA:
A 28/01/1992 D.M. Miniszteri Dekrétum alapján nem minősül veszélyes terméknek.