Leírás
RAPIDASE – Batonnage
β-glükanáz enzim a finomseprős érlelésű borok vastagítására
Mikrogranulált β-glükanáz enzimkészítmény.
Alkalmazás és dózis:
3-5g/hL adagban alkalmazzuk
fehérboroknál napi felkeverés esetén minimum 30 napig alkalmazva 3g/hL.
vörösboroknál napi felkeverés esetén minimum 30 napig alkalmazva 5g/hL.
a kezelés eredményének javítása érdekében a borhoz 20g/hL Extraferm® élesztőburok adagolható.
Alkalmazása előtt hígítsuk fel 10x-re.
10-5ºC között aktív az enzim működése.
A borokra általános jellemző pH és szabadkénessav szintek mellet tud működni az enzim.
Bentonittal és aktív szénnel inaktiválható, és távolítható el a tételből.
Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.
Csomagolás és tárolás:
A Rapidase® Batonnage 100grammos dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolása 5 és 15 ºC közötti hőmérsékleten.
A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!