RAPIDASE EXTRA COLOR

Cikkszám: CRAPIEXCO01 Kategória:

Leírás

RAPIDASE – Extra Color
Gyors és korai színanyag extrakciót elősegítő enzimkészítmény vörös szőlők macerációjához.

Mikro-granulált pektolitikus enzimkészítmény esszenciális mellékaktivitással, amely segít megőrizni a tétel színanyagait, mivel a Rapidase® Extra Color elhanyagolható mértékű antocianáz és Cinnamil-észteráz aktivitással rendelkezik.

Alkalmazás és dózis:
Közvetlenül a maceráció elején adagolandó!
2-4g/q adagban alkalmazzuk vastaghéjú fajták vagy korai szüret esetén 4g/q (8-12 ºC)
3 napnál rövidebb maceráció esetén 3g/q
3 napnál hosszabb maceráció esetén: 2g/q
Használat előtt hígítsuk 10 x mennyiségűre.
10-50ºC között aktív az enzim működése.
A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.

Megjegyzés:
Bentonittal távolítható el a tételből

Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.

Csomagolás és tárolás:
A Rapidase® Extra Color 100grammos és 1kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását 5 és 15 ºC közötti hőmérsékleten kell megoldani.
A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!