RAPIDASE EXTRA FRUIT

Cikkszám: CRAPIEXFR01 Kategória:

Leírás

RAPIDASE – Extra Fruit
Gyors és korai aroma prekurzor extrakciót elősegítő enzimkészítmény vörös szőlők .

Mikro-granulált pektolitikus enzimkészítmény esszenciális mellékaktivitással, amely segít megőrizni a tétel színanyagait, mivel a Rapidase® Extra Fruit elhanyagolható mértékű antocianáz aktivitással rendelkezik.

Alkalmazás és dózis:
Közvetlenül a maceráció elején adagolandó!
2-4g/q adagban alkalmazzuk
vastaghéjú fajták hidegmacerációja esetén 4g/q (8-12 ºC)
3 napos maceráció esetén 3g/q
normál maceráció esetén2 g/q
A legjobb hatás érdekében alkalmazzunk extra 1g/q adagot az első kezelés után 2 nappal.
10-50ºC között aktív az enzim működése.
A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.

Megjegyzés:
A negatív pektinteszthez szükséges idő meghatározza a szükséges kontaktidőt.
Bentonittal távolítható el a tételből

Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.

A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.

Csomagolás és tárolás:
A Rapidase® Extra Fruit 100grammos és 1kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását 5 és 15 ºC közötti hőmérsékleten kell megoldani.
A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!