V ACTIV MALOSTAB

Cikkszám: E1004456 Kategória:

Leírás

V ACTIV MALOSTAB

SPECIÁLIS ADSZORBENS A MALOLAKTIKUS FERMENTÁCIÓ ELŐSEGÍTÉSÉRE

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

A termék összetétele:

Tisztított élesztősejt burok és magas tisztasági fokú PVPP nagy adszorpciós kapacitással.

Tulajdonságai:

A V ACTIV MALOSTAB egy élesztősejt burokból és PVPP-ből álló specifikus keverék, amely a malolaktikus fermentáció lezajlását segíti a baktérium számára nem kívánatos összetevők – mint a túl magas polifenoltartalom és a közép és hosszú láncú zsírsavak – specifikus megkötésével és eltávolításával.

Az élesztősejt (burok) olyan tulajdonságú alkotókból áll, amelyek nagy adszorbeáló kapacitással bírnak olyan lipofil összetevők irányába, mint a 8, 10, 12 szénatomszámú (oktán, dekán és dodekán) zsírsavak és észtereik, amelyeket a stressz hatására nagyobb mennyiségben választanak ki az élesztősejtek is.

Az Enologica Vason által szelektált PVPP jellemzően magas adszorbeáló hatással van a baktériumok irányában aktív fenolos összetevőkkel szemben.

Használata:

A V ACTIV MALOSTAB szerepe a malolaktikus fermentáció elősegítésében van.

Használata kifejezetten akkor ajánlatos, ha a bor nagy mennyiségben tartalmaz a tejsavbaktériumok számára kedvezőtlen körülményeket teremtő polifenolokat illetve az alkoholos erjedés elhúzódását okozó közép és hosszú láncú zsírsavakat. 

Megakadt malolaktikus fermentáció esetén, a V ACTIV MALOSTAB alkalmazásának legmegfelelőbb ideje a reionokuláció előtti derítéskor van, amelyet minden esetben egy – az ülepedési aljtól való elválasztó – fejtés követ, majd egy speciális tápanyag kiegészítés szükséges ahogy azt a gyártó által ajánlott procedúra tartalmazza.

A V ACTIV MALOSTAB alkalmazásakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Hogyan alkalmazzuk:

Keverjük el az alkalmazni kívánt kezelőanyagot egy kis (1:5) vízben vagy direkt a mustban, illetve a borban és kevergessük 30 percen át, majd adagoljuk az oldatot a teljes tételhez alapos elkeverés mellett. Hagyjuk ülepedni, majd 24-48 óra elteltével válasszuk el az aljtól.

Dózis:

Megelőző jelleggel mustok esetében 50g/hL. Újraindítás előtt -100g/hL.

Csomagolás:

500g vákuum csomagolásban, polilaminált tasakokban

Tárolás:

A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk. Használat után gondosan zárjuk vissza a csomagolást.

Veszélyességi besorolása

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján nem minősül veszélyes terméknek.