V ACTIV PREMIUM

Cikkszám: E1003336 Kategória:

Leírás

V ACTIV PREMIUM®

Erjesztési tápanyag és bioregulátor 

Összetétele:

40% élesztősejtfal, 29,94% cellulóz (finomított), ~30% élesztő tápanyag (diammónium-foszfát) és 0,06% tiamin (B1 Vitamin).

Tulajdonságai:

A V ACTIV PREMIUM® egy új fejlesztésű aktivátor, amely- az ENOLOGICA Vason kutató-fejlesztő központja által nemrég közzétett kutatási eredmény alapján- kedvezőtlen tápanyagviszonyok mellet is biztosítja a fermentáció rendes lezajlását alacsony illósav termelés mellett. (*); (**);

A V ACTIV PREMIUM® összetétele úgy van kialakítva, hogy garantálja az élesztők optimális növekedéséhez szükséges tápanyagokat, valamint segítséget nyújt a különböző toxinok megkötéséhez is.

A mikroméretű eloszlatott semleges anyag olyan zavarosságot hoz létre a kezelt tételben, mint amilyet a finomseprő tud előidézni.

Az élesztő sejtfal előállítása során alkalmazott különleges kémiai és enzimatikus hidrolízises kezelésnek köszönhetően a végtermék mind vitaminokban mind szabad aminosavakban gazdaggá válik.

Mikor alkalmazzuk?

A V ACTIV PREMIUM® egy erjesztési tápanyag. Használata főleg élesztő rehidratáláshoz ajánlott.

A növényi eredetű finomított cellulóz nem csak építőanyagként segíti az élesztő sejtek működését, hanem velük szinergizmusban megkönnyíti az erjedő mustban termelődő, illetve az élesztősejtek által kiválasztott méreganyagok megkötését is.

A V ACTIV PREMIUM® vízben történő feloldásakor a cellulóz részben megköti azokat a hasznos tápanyagokat (nitrogén és tiamin), amelyeket később az erjedés folyamán a már egyre nehezebb körülmények között működő újabb élesztősejt generációk számára fokozatosan felvehető állapotba biztosít.

Az élesztősejtfalak e különleges tulajdonságainak és az előállításuk során alkalmazott speciális eljárásoknak köszönhetően képes hatékonyan megakadályozni, illetve orvosolni a megakadt erjedések kialakulását.

A V ACTIV PREMIUM® használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Hogyan alkalmazzuk?

A szükséges mennyiségű V ACTIV PREMIUM®-ot oldjuk fel vízben 1:5 arányban, és hagyjuk állni legalább 30 percet, majd keverjük el alaposan a mustban.

Dózis:

erjesztéskor 40-100g/hL ; rehidtáláskor 2 x 12g /kg élesztő

A legmagasabb dózis a zavaros mustok (nem ülepített) valamint az erjedésben megakadt mustok esetében ajánlott alkalmazni.

Megjegyzés: 100g/hl V ACTIV PREMIUM® alkalmazása esetén 31 g/hl ammóniumsót (foszfátok: a megengedett határérték 100g/hl), valamint 60mg/hl tiamint és 40 g/hl élesztősejtfalat (=megengedett határérték) viszünk a borba.

Csomagolás:

1 kg-os polilaminált zacskókban; illetve 20 kg-os zsákokban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

  1. Január 28-i Minisztériumi határozat alapján: ’nem ártalmas’ kategóriába tarozik

Referencia irodalom:

(*) „Changes in Wine as a Conseqence of Nitrogen Suplementation in Grape Must” (Agostino Cavazza, Istituto Agrario di San Michele/Italy, M. Caputo, E. Bocca, R. Ferrarini, P. Giudici)

(**)“Acetaldehide? Limitarla si puo”. (E. Bocca;R.Ferrarini;Universita di Verona/Italy.E.D’Andrea e E.Dai Pré)