V ACTIV SCORZE

Cikkszám: E1000836 Kategória:

Leírás

V ACTIV SCORZEÉlesztősejtfal alapú erjesztési aktivátor.

Összetétele: Tisztított élesztősejtfal.

Tulajdonságai:

A poliszacharidokból felépülő élesztősejtfalak magas adszorpciós kapacitását meghatározzák azok lipofil alkotórészei. Ezek közé tartoznak a különböző -8; 10; 12 szén atomszámú (oktán, dekán, dodekán)- zsírsavak, és észterei, amelyeket stressz hatására nagy mennyiségben választanak ki az élesztősejtek.

A V ACTIVE SCORZE egy olyan fejlett tisztítási eljárással előállított élesztősejtfal készítmény, amely mentes azon sejtalkotóktól, amelyek kellemetlen íz anyagokat juttathatnak a borba.

Ezért a V ACTIVE SCORZE tisztító hatású működése során, felületén úgy adszorbeálja azokat a toxikus vegyületeket – amelyek felelősek az erjedés megakadásáért-, hogy azok minőségében változás nem áll be. Ezen kívül sok olyan bomlásterméket is megköt, amelyek így nem gátolják tovább az alkoholos erjesztésért felelős élesztősejtek aktivitását.

Alkalmazása:

A V ACTIVE SCORZE az erjesztések szabályozására és az erjedés megakadásának kiküszöbölésére használják. Megakadt erjedések esetén a V ACTIVE SCORZE-t BACTOZYM-mal kombinálva kell alkalmazni a must levegőztetésével egybekötve, és az inokulációt a V STARTER PREMIUM®-al indítani, ahogy az a technológiai szolgáltatásunk által elérhető ismertetőben pontosan vázolva van.

Kifejezetten nehéz esetekben ajánlatos a procedúra előtt a megakadt bort szeparálni.

A V ACTIV SCORZE használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat

Útmutatás:

Keverjük el a szükséges mennyiségű V ACTIVE SCORZE-t egy kevés vízben, vagy a kezelni kívánt mustban és adjuk hozzá a tételhez, majd keverjük legalább 30 percig; ha lehet, adjuk hozzá az élesztő  tápanyagot is.

Dózis:

Az erjesztés szabályozására és az erjesztés megakadásának kiküszöböléséhez: 20g/hl.

Megakadt erjesztés újraindítása esetén 40g/hl (megengedett limit)

Kiszerelése:

0,5 kg-os polylaminált zacskókban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

  1. Január 28-i Minisztériumi határozat alapján: ’nem ártalmas’ kategóriába tartozik.