V ACTIV SUPER

Cikkszám: E1000636 Kategória:

Leírás

V ACTIV SUPER

Erjesztési Tápanyag

Összetétele:

75% Ammónium-szulfát, 13% dibázikus ammónium foszfát,11,8% növényi eredetű szűrést segítő adjuváns, a maradék 0,2% Thiamin-hidroklorát (B1 Vitamin) .

Tulajdonságok:

Szabad amin-nitrogénből, foszfátokból és B1 vitaminból álló komplex tápanyag. Az összetevők egymáshoz viszonyított aránya úgy lett kialakítva, hogy az biztosítsa az élesztők gyors felszaporodásához szükséges optimális tápanyag-összetételt. 

A V ACTIV SUPER-ben található B1 vitamin elsődleges fontosságú összetevő az élesztők növekedése és anyagcseréje szempontjából, amely a legkedvezőbb kondíciókat biztosítja a gomba növekedéséhez, ezenkívül a thiamin jelenlétében az élesztősejtek olyan anyagcsere utakat választanak fejlődésükhöz, amelyek kevesebb acet-aldehid és ketosav képzésével járnak, így a szabad kénessav szint magasabb szinten tud maradni az erjedő anyagban.

Alkalmazása:

A V ACTIV SUPER-t összetételéből adódóan speciálisan az erjedő mustokban található élesztősejtek gyors fejlődésének és felszaporodásának biztosítására fejlesztették ki. Az élesztősejtek számára a legkönnyebben felvehető amin-nitrogén a foszfátokkal és a B1 vitaminnal együtt olyan gyors tápanyagforrást biztosít, amely kompenzálja az esetlegesen az edafikus tényezőkből, a fajtából vagy a must esetleges túltisztításából eredő tápanyaghiányt.

Ezért a V ACTIV SUPER alkalmazása kifejezetten ajánlott kontrolált hőfokú erjedések esetében, amikor a must előzetesen derítésen, vagy szűrésen alapuló tisztításon esett át. A V ACTIV SUPER alkalmazása szintén ajánlott megakadt erjedésekkor olyan kedvezőtlen tényezők kialakulása esetén, amelyek hátráltatják az élesztősejtek fejlődését és szaporodását, tápanyaghiányos, magas alkoholtartalmú, vagy magas kén-dioxid illetve toxin tartalmú közeg.

A V ACTIV SUPER használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Hogyan alkalmazzuk?

A szükséges mennyiségű V ACTIV SUPER-t oldjuk fel vízben, majd keverjük el alaposan a mustban.

Dózis:

20-30g/hl az erjedés első felében!

Megjegyzés: 30g/hl V ACTIV SUPER alkalmazása esetén 60mg/hl thiamint (a megengedett határérték 60 mg/hl) és 26 g/hL ammóniumsót (szulfátok és foszfátok, 100g/hl a megengedett határérték) viszünk a mustba.

Csomagolás:

25 kg-os zsákokban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt

Veszélyességi besorolása:

  1. Január 28-i Minisztériumi határozat alapján: ’nem ártalmas’ kategóriába tarozik.