V MALO ACTIV

Cikkszám: E1016801 Kategória:

Leírás

V MALO ACTIV – Aktivátor és bioregulátor a borok biológiai almasav bontásához.

Összetétele:

100 % élesztő autolizátum.

Tulajdonságai:

A MALO ACTIV egy speciálisan a borok almasav-bontáshoz optimális körülményeket biztosító tápanyag készítmény. Magas poliszacharid tartalom mellett, az élesztők katabolitikus folyamataiból származó összetevőkből álló élesztősejtfal tartalmának köszönhetően, jelentős toxin megkötő képessége mellett a zsírsavaknak köszönhetően elősegíti a baktérium sejtek gyors növekedését. Az alapanyagok gondos megválasztásának köszönhetően az összetétele a baktériumok anyagcsere folyamataihoz minden fontos összetevőt biztosít. A tápanyag e tulajdonságai biztosítják a nehéz kondíciók esetében is az almasavbontás tiszta lezajlását, a nem kívánt anyagcsere-melléktermék termelődés alacsonyabb kockázata mellett.

Alkalmazása:

Az almasav-bontást jobb frissen kierjedt borok esetében elvégezni még a finomseprőről való lefejtés előtt. Általában a tejsavbaktériumok számára kedvezőtlenek a borban található körülmények, a pH, a kén-dioxid tartalom, a hidegebb hőmérséklet és a bor alkoholtartalma mind hátráltató tényezők. A problémamentes almasav-bontáshoz ezért ajánlott szelektált kultúra (AMAR04) alkalmazása, valamint az optimális tápanyag viszonyok biztosítása. Az élesztősejtek bontásából származó formulájának köszönhetően a MALO ACTIV képes a szükséges tápanyagok biztosítására, optimális feltételeket teremtve az almasav-bontáshoz. A MALO ACTIV alkalmazása ajánlott a természetes baktériumkultúra működésének stimulálásához is, épp úgy, mint az AMAR04-el történő inokulációt követően. Mannozym enzim alkalmazása mindkét esetben javítja a folyamat effektivitását.

A MALO ACTIV alkalmazásakor be kell tartani a vonatkozó szabályozások előírásait.

Útmutatás:

1: 5 arányban keverjük el vízben az alkalmazni kívánt mennyiségű MALO ACTIV-ot, majd keverjük hozzá gondosan a borhoz.

Dózis:

Baktériumos tevékenység elősegítéséhez 20 g/hL. Figyelmeztetés: 40g/hL MALO ACTIV 40 g/hL-el növeli a bor élesztősejtfal tartalmát.

Kiszerelése:

0,5 kg-os laminált zacskókban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen tárolandó. A megbontott tételt gondosan zárjuk vissza.

Veszélyességi besorolása:

  1. Január 28-i Minisztériumi határozat alapján: ’ nem ártalmas’ kategóriába tartozik.