V STARTER FRUIT

Erjesztési tápanyag és bioregulátor kifejezetten a gyümölcsös jegyek kiemelésére.

Az áraink mindig 1 kg mennyiségre vonatkoznak.

10 947 Ft + Áfa

Cikkszám: E1001346 Kategória:

V STARTER FRUIT

Erjesztési tápanyag és bioregulátor kifejezetten a gyümölcsös jegyek kiemelésére.

Az áraink mindig 1 kg mennyiségre vonatkoznak.

10 947 Ft + Áfa

Nettó egységár: 24.74 €/kg

Cikkszám: E1001346 Kategória:

V STARTER FRUIT 

Erjesztési tápanyag és bioregulátor kifejezetten a gyümölcsös jegyek kiemelésére.

Összetétel:

Természetes aminosavakban és poliszacharidokban gazdag élesztőautolizátum 99,85%, valamint 0,15% tiamin (B1 Vitamin); 

Tulajdonságai:

A V STARTER FRUIT egy új innovatív erjedési aktivátor, amely kifejezetten az erjedés indulásakor “bepöccenés pillanatában alkalmazandó. A tápanyag összetételének kialakításakor figyelembe vették a nitrogén tartalmú tápanyagok kutatásának legfrissebb eredményeit *, abból a célból, hogy az erjedés során keletkező nem kívánatos metabolitok (acetaldehid és illósav)** képződését a lehető legalacsonyabb szinten tartsák, ugyanakkor redukált körülmények között optimalizálják az élesztő metabolizmusát a tisztább erjedés és az aromában gazdagabb végtermék érdekében. Összetétele hosszú kutatómunka és kísérletezés után vált véglegessé, szándékosan kerülve az ammónium eredetű nitrogén forrás felhasználását, így kényszerítve az élesztősejteket más nitrogénforrások (főleg aminosavak) felhasználására, amelyek megtalálhatóak a V STARTER FRUIT-ban is, valamint nélkülözhetetlenek bizonyos enzimalkotók és egyes aromaanyagok keletkezéséhez. A speciális tulajdonságokkal rendelkező szelektált élesztősejtfal tartalom, amely rendkívül gazdag természetes poliszacharidokban és aminósavakban nagy méregtelenítő kapacitást biztosít a borban jelenlévő különböző erjedést gátló méreganyagokkal szemben, valamint optimális redoxegyensúlyt biztosít az élesztők metabolizmusához, megőrizve a képződő aromaanyagok jelentős részét. A tiamin jelenléte garantálja az élesztőgombák zavartalan fejlődését és szaporodását, alacsony mennyiségű acetaldehid és ketosav termelés mellett, lehetővé téve a magasabb szabad-kénessav frakció jelenlétét a borban.

Adatlap letöltése