Barion Pixel

ZIMAFRUIT

Enzimkészítmény a fehérszőlők fajtára jellemző aromakomponenseinek kinyerésére és felszabadítására, illetve új fehérborok tisztítására.

Cikkszám: E3003846 Kategória:

ZIMAFRUIT

Enzimkészítmény a fehérszőlők fajtára jellemző aromakomponenseinek kinyerésére és felszabadítására, illetve új fehérborok tisztítására.

Összetétele:

A ZIMAFRUIT egy magas pektolitikus és glükozidáz valamint poligalakturonáz aktivitással rendelkező enzimkészítmény, amelyet aromafeltárásra illetve a mustok tisztulásának elősegítésére fejlesztettek ki.

Tulajdonságai:

A ZIMAFRUIT por alakú enzimkészítmény. A borászati alkalmazásra kifejlesztett enzimkeverék amely pektolitikus és glükozidáz aktivitással rendelkezik jól alkalmazható a testes fehérborok készítésekor aroma felszabadításra és a mustok tisztulásának elősegítésére- felgyorsítva a zavarosító alkotók kiválását- valamint a kezelt fehérmustok szűrhetőségének javítását. A bogyóhéjban található aromaanyagok extrakciója és hidrolízise, a kapcsolt pektolitikus és glükozidáz aktivitásnak köszönhető, amelyek közül az utóbbi képes a magasabb cukortartalom mellett is hatékonyan működni. A ZIMAFRUIT enzimkészítménynek nincs anthocyanáz aktivitása, ezért vörösborok esetében is ajánlható.

Adatlap letöltése