ZIMARED PLUS
Enzimkészítmény vörösbor készítéséhez
Összetétele:
A ZIMARED PLUS egy pektinbontó enzimkészítmény másodlagos hemicelluláz, celluláz és proteáz aktivitással.
Tulajdonságai:
A ZIMARED PLUS egy pektinbontó enzimkészítmény fontos másodlagos aktivitással, amely a szőlőhéjat alkotó sejtek falát bontja el, lehetővé téve a vakuólumokban található színanyagok extrakcióját. A ZIMARED PLUS szintén elősegíti és felgyorsítja azon polifenolok extrakcióját, amelyek szükségesek az antocianinokkal alkotott rendkívül stabil komplex molekulák képződéséhez.
A ZIMARED PLUS 10-30 ˚C hőmérsékleti tartományban működik, amely értékek között az aktivitása a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan emelkedik. Az enzimkészítmény aktivitását az általánosan használt kén-dioxid értékek nem befolyásolják.
A ZIMARED PLUS 25%-al hatékonyabb, mint az előző formula a ZIMARED volt!