ZIMARED PLUS

Cikkszám: E3004126 Kategória:

Leírás

ZIMARED PLUS

Enzimkészítmény vörösbor készítéséhez

Összetétele:

A ZIMARED PLUS egy pektinbontó enzimkészítmény másodlagos hemicelluláz, celluláz és proteáz aktivitással.

Tulajdonságai:

A ZIMARED PLUS egy pektinbontó enzimkészítmény fontos másodlagos aktivitással, amely a szőlőhéjat alkotó sejtek falát bontja el, lehetővé téve a vakuólumokban található színanyagok extrakcióját. A ZIMARED PLUS szintén elősegíti és felgyorsítja azon polifenolok extrakcióját, amelyek szükségesek az antocianinokkal alkotott rendkívül stabil komplex molekulák képződéséhez.

A ZIMARED PLUS 10-30 ˚C hőmérsékleti tartományban működik, amely értékek között az aktivitása a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan emelkedik. Az enzimkészítmény aktivitását az általánosan használt kén-dioxid értékek nem befolyásolják.

A ZIMARED PLUS 25%-al hatékonyabb, mint az előző formula a ZIMARED volt!

Javasolt alkalmazása:

A ZIMARED PLUS vörösbor készítéséhez használatos enzim.

Használatával hatékonyabb az extrakció, kevesebb mechanikai macerációra, és ritkább remontációra van szükség. A törkölykalap lazábbá válik, ami a színkinyerést nagyban segíti a vörösbor készítés során. A ZIMARED PLUS enzimaktivitásának köszönhetően a préselés folyamán növekszik a lé kinyerés, és ami még fontosabb, a kezelt tétel tisztulása könnyebben zajlik és kedvezőbb szűrhetőségi paramétereket mutat.

A ZIMARED PLUS kiválóan alkalmazható melegítéses vörösbor-erjesztési eljárás során is.

A ZIMARED PLUS használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Útmutatás:

Keverjük el a megfelelő mennyiségű ZIMARED PLUS -t tízszeres mennyiségű vízben. Az oldatot oszlassuk el a kezelni kívánt tételben a bogyózáskor, illetve a tartály megtöltésekor ügyelve a minél tökéletesebb homogenizációra.

Dózis:

1-3 g/hl must alaposan eloszlatva.

Kiszerelés:

100g és 500g-os palackokban.

Tárolása:

Száraz hűvös (10-15˚C) helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: Xn – ártalmas.