CROSS CAUST PLUS

Cikkszám: D8000137 Kategória:

Leírás

CROSS CAUST PLUS

Felületaktív-anyag mentes, folyékony, lúgos tisztítószer borászati membránszűrőkhöz

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A Cross Caust Plus egy folyékony, lúgos kémhatású szerves és szervetlen összetevőket is tartalmazó detergens. A Cross Caust Plus 1%-os oldata=12,7 pH

Termék jellemzői:

A Cross Caust Plus, folyékony felületaktív-anyag mentes membrántisztítószer, amely speciálisan az italiparban használatos membránok tisztítására lett kifejlesztve.

Használat:

A Cross Caust Plus a mikroszűrők, ultraszűrők és reverzozmózisos berendezések membránjainak hatékony tisztítószere. Csak olyan membránok tisztítására ajánljuk, amelyek ellenállnak a lúgos közegnek.

A vizes öblítés után a membrán pH stabilitásától függően (50-60C°-on) 1,5-3%-os koncentrációban alkalmazzuk a Croos Caust Plus-t (egyes speciális tisztítási procedúrák során alkalmazható 80-85C° is.) Mindig vegyük figyelembe a membrán gyártója által megadott specifikációkat! Vörösbor szűrése után az OXY FLOW használata is ajánlott. Az utóöblítést akkor lehet befejezni, ha a membránból távozott az összes szermaradvány. pH ellenőrzés!

Laboratóriumi kontroll:

Adjunk 100 ml Fenoftalein indikátort 100ml Cross Caust Plus oldathoz és titráljuk (1N) Hidrogén- Kloriddal amíg a színe vörösről színtelenné változik. X % Cross Caust Plus = mL (1N) Hidrogén-klorid X 0,37

Figyelmeztetés:

Korróziós hatás:

A Cross Caust Plus-t nem szabad sem hígítva, sem tisztán alumínium, réz és bronz felületeken használni. Más fémeknél a biztonság kedvéért használat előtt, meg kell próbálni, hogy van-e maró hatása az adott anyagra.

A Cross Caust Plus a következő alkáli-rezisztens membrán-alapanyagok esetén alkalmazható: polyszulfon, polypropylén, polyacrylonitril, aluminium oxid, cirkónium-dioxid. A polypiperizin-amid, poyvynil-fluorid és a cellulóz alapanyagú membránok kevésbé ellenállóak.

NEM ALKALMAZHATÓ: cellulóz-acetát, poliéter-urea és elektrodialízises membránoknál!

Csomagolás:

25kg-os kanna

Figyelmeztetés:

Az anyagot melegtől védeni, napfénytől elzártan, jól becsomagolva tárolni.

Az 1999/01/28-as törvény szerint „C” -korrozív- kategóriába sorolandó, maró hatású anyag.