MEMBRA LIFE

Cikkszám: D8001148 Kategória:

Leírás

MEMBRA LIFE

Folyékony savas tisztítószer membránszűrő berendezésekhez

Összetétele:

A MEMBRA LIFE folyékony, savas pH tartományú tisztítószer, amely tartalmaz szerves savakat és anionos felületaktív anyagokat. Összetétele speciálisan a membránszűrő berendezések tisztítására lett kialakítva.

A MEMBRA LIFE 1%-os oldata = 2,4-3 pH.

Tulajdonságai:

A MEMBRA LIFE magas eltávolító hatással bír a membrán felületén keletkező szerves és szervetlen lerakódásokkal szemben. Speciális fertőtlenítő hatása révén megakadályozza a mikroorganizmusok szaporodását, valamint a sók lerakódását a membránok felületén azok hosszabb idejű használaton kívül helyezése esetén.

Nem tartalmaz foszfátokat nitriteket és nitrátokat.

Alkalmazása:

A MEMBRA LIFE mikroszűrőmembránok, cross-flow berendezések, reverz-ozmózisos berendezések membránjainak tisztítására alkalmazható savas tisztítószer. Magas csíraölő képességének köszönhetően oldata kifejezetten alkalmas az előzőekben felsorolt membránok hosszabb idejű inaktív állapotú tárolására.

Használati utasítás:

A membránok kondíciójától függően a mosáshoz recirkuláltassunk a membránokon 0,5-2%-os MEMBRA LIFE oldatot. Alkalmazás előtt mindig vegyük figyelembe a gyártó által az adott membránhoz ajánlott koncentrációt, hatóidőt és hőmérsékletet. A mosás után öblítsük ki a membránokat tisztavízzel a tisztítószer maradványok teljes eltávozásáig.

Ha a MEMBRA LIFE-ot a membránok inaktív periódusban történő tárolásához használjuk, akkor alkalmazzuk a JU.CLA.S által az adott membránhoz és az inaktív periódus hosszához ajánlott koncentrációt (0,2-1%).

Ha a membránokat újra használatba akarjuk helyezni, akkor azokat a rutin mosási eljárásnak megfelelően el kell öblíteni.

Csomagolás:

Polietilén kanna

Laboratóriumi teszt:

Adjunk fenoftalein indikátort  50mL MEMBRA LIFE oldathoz, és titráljuk 1N Nátrium-hidroxid oldattal amíg az oldat semleges színe át nem vált vörösre.

A MEMBRA LIFE oldat töménysége  (%) = a fogyott 1N Nátrium-hidroxid mL X 0,74.

Biztonsági Információk:

Tartsuk alaposan visszazárt állapotban a MEMBRE LIFE kannákat. Az 1992/01/28 Minisztériumi rendelet alapján a termék „Xi” IRRITÁLÓ kategóriába sorolt.

Kompatibilitási Információk:

A MEMBRA LIFE összefér a korrózió álló acéllal.

Az alábbi membrán-alapanyagok esetén alkalmazható: poliszulfon; cellulóz; cellulóz acetát; polipropilén; alumínium-oxid; poliakrilonitril, nylon; polyvinyl difluorid és poliamid.