STERIL LEGNO

Cikkszám: D2010904 Kategória:

Leírás

Detar legno – Steril legno

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
Detar legno lúgos kémhatású folyadék, míg a Steril Legno savas kémhatású folyadék. Mindkettő tökéletesen oldódik vízben.
Detar Legno oldat pH: 1%=12,9.
Steril Legno oldat pH: 1%=2,8.

Termékjellemző:
A két szer kifejezetten borászati felhasználásra lett kifejlesztve, segíti a fa tároló és érlelő edények tisztántartását. A két termék egymás után használható, a Detar Legno segítségével a borkő és szennyező rétegek távolíthatóak el, a Steril Legno fertőtlenítő és regeneráló hatású.

Használata:
Első lépésben a Detar Legno-t használjuk, ami a borkő- és szennyező anyagokat távolítja el, a fa roncsolása nélkül. Eltérően a maró lúg használatától, semmilyen maradandó károsodást nem okoz a fában.
Második lépésben a Steril Legno-val történő fertőtlenítést ajánljuk. Ez eltávolítja az organikus szennyeződéseket, felújítja a fa szerkezetét, kitolja annak élettartamát. A folyadékot legalább 60 percig tartsuk benn a hordóban, vagy ha színváltozást érzékelünk (pirosból zöldbe megy át) ürítsük ki a tárolóedényt.

Adagolás:
Detar Legno: meleg vízben (60 °C) készítsünk 2-10% – os oldatot. Javasolt a folyadék cirkuláltatása, vagy mosólabdák használata. Legalább 40 perces cirkuláltatást (mozgatást) követően ürítsük ki a hordót.
Steril Legno: 0,5 – 2% oldatot készítsünk. 60 perc, vagy a színváltozást követően öblítsük ki a hordót alaposan. Használjunk kénes vizet a felületek tisztítására.

Csomagolás:
Steril Legno:10 Literes, (folyékony) kannás kiszerelés
Detar Legno: 21 Literes, (folyékony) kannás kiszerelés
Laboratórium kontroll: PH ellenőrzés szükséges.

Figyelmeztetés:
Detar Legno: 28/01/1992 olasz minisztériumi rendelet alapján, erősen korrodáló hatású.
Steril Legno: Égető, maró hatású anyag.
Védőfelszerelés használata kötelező. (szemüveg, gumikesztyű, légzőmaszk). Mindkét szer korrodálja a fémeket (cinket, alumíniumot, rezet, lágy fémeket). Más anyagokkal történő érintkezés során felületi teszt elvégzése ajánlott.

Tárolás:
Eredeti csomagolásban, alaposan visszazárva. Higroszkópos anyag, száraz helyen tárolandó.