V CAUST FLUID PLUS

Cikkszám: D1000304 Kategória:

Leírás

V CAUST FLUID PLUS

Tisztítószer INOX tartályokhoz, eszközökhöz, borkő eltávolítására

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A V Caust Fluid plus egy olyan lúgos tisztítószer, amely a borkő eltávolítására lett kifejlesztve. Keveréke egy lúgos hidrátnak és egy szerves vegyületnek. Nem tartalmaz anionos anyagokat és foszfátokat.

A V Caust Fluid Plus 1%-os oldata=13 pH.

Termék jellemzői:

A V Caust Fluid Plus, egy lúgos folyadék, ami ideális a borkő eltávolítására a borászatban, és az élelmiszeriparban. A lúgosságának köszönhetően hatékony zsírtalanító hatással is rendelkezik.

Használat:

A V Caust Fluid Plus összetételének köszönhetően mindenfajta koncentrációban permetezhető vagy cirkuláltatható (CIP). A megfelelő idő betartásával, minden oxidálószert eltávolít, anélkül, hogy károsítja a fémet.

Adagolás:

A szükséges koncentráció hideg vízben 3-7%. A többrétegű és különösen kemény borkő kiválásnál a magasabb koncentrációt és a hőmérsékletet kell alkalmazni. Használatakor ajánlatos a pH értéket folyamatosan figyelemmel kísérni.

Csomagolás:

25 kg-os kanna

1200 L szállító tartály

Laboratóriumi kontroll:

100 ml V Caust Fluid Plus oldatot egy üvegbe rakunk, majd 2-3 csepp Phenolphtalein indikátort hozzáadunk. Majd salétromsavval (1N) titrálni, amíg a színe a pirosból a színtelenbe át nem megy. % V Caust Plus=felhasznált salétromsav (1N)*0,083.

Figyelmeztetés:

Az anyagot melegtől védeni, napfénytől zártan, jól becsomagolva tárolni.

Az 1999/01/28-as törvény szerint „C” – korrozív – kategóriába sorolandó, maró hatású anyag.

Korróziós hatás:

A V Caust Fluid Plust nem szabad sem hígítva, sem tisztán alumíniumra, cinkre, és ötvözetekre használni. Más fémeknél a biztonság kedvéért használat előtt, meg kell próbálni, hogy van-e maró hatása az adott anyagra.