V OXY CLEAN

Cikkszám: D1011104 Kategória:

Leírás

V OXY CLINE – Por alakú klórmentes oxidáló hatással rendelkező lúgos tisztítószer.

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A V OXY CLINE egy por formátumú lúgos kémhatású tisztítószer, amely aktív oxigént képző összetevők keverékéből áll. Az összetevők magas koncentrációjának köszönhetően erős elszínező, és oxidáló, illetve fertőtlenítő hatású anyag.

A V OXY CLINE 1%-os oldata 10 pH- val rendelkezik.

Termék jellemzői:

A V OXY CLINE por alakú detergens.

Használata:

A V OXY CLINE direkt italipari alkalmazásra kifejlesztett tisztítószer, amelyet tartályok, vezetékek és akár palackozó berendezések tisztán tartására ajánlunk.

A felület előzetes vízzel történő leöblítése után a V OXY CLINE-t a szennyeződés mértékétől függően 1-2%-os oldatban kell a szennyezett felületen alkalmazni. A 20-35°C-os oldatot cirkuláltassuk a tisztítani kívánt felületen 20-40 percen át. Végül a kezelt felületet öblítsük le tisztavízzel és győződjünk meg róla, hogy az összes szermaradványt maradéktalanul eltávolítottuk a felületről.

Csomagolás:

25 kg-os zsákban.

Laboratóriumi kontroll:

100mL V OXY CLINE mosó oldathoz adjunk egy spatula végnyi nátrium-tioszulfátot és titráljunk 1N –os HCl-al (= 1normálos sósavval) amíg a fenolftalein indikátor színe (rózsaszín/piros) színtelenre vált.

A V OXY CLINE koncentrációja (%) = a fogyott mL 1N HCl  x 0,193 értéke.

Figyelmeztetés:

Az anyagot melegtől védeni, napfénytől elzárt helyen alaposan visszazárva kell tárolni az eredeti csomagolásában.

A jelenleg érvényben lévő vonatkozó európai szabályozás szerint az anyag a „veszélyes” besorolás alá tartozik. (Lásd a biztonsági adatlapot).

Korróziós hatás:

A V OXY CLINE nem korrodálja a rozsdamentes acélt és az üveget, a PE-t, a PVC-t, és a PP-t. Viszont korrodálja az alumíniumot, a cinkkel bevont vasat, a rezet, és a bronzot. Más felületeken előzetes tesztek végzése ajánlott az anyag használata előtt…