Leírás
Kálium szorbát
Fungisztatikus hatású termék borok mikrobiológiai stabilizálására
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Tiszta granulált kálium szorbát (E 202).
Jellemzők:
A KÁLIUM SZORBÁT fungisztatikus tulajdonságának köszönhetően alkalmasa borok mikrobiológiai stabilizálására. A termék magas tisztítottsági fokának köszönhetően az alapanyag kellemetlen szaga nem jelenik meg a termékben.
Mivel granulátum formában kerül forgalomba alkalmazásakor nem okoz porképződést.
Alkalmazása:
A KÁLIUM SZORBÁT effektív mikrobiológiai stabilizáló hatást nyújt azokban ez esetekben, amikor az alkalmazott technológia nem biztosítja a termék mikrobiológiai stabilitását. Hatásának optimalizálása érdekében ajánlott kén-dioxid adagolása és sterilszűrés alkalmazásával együtt használni. A jelenlévő kén-dioxid egyrészt megvédi a bort az oxidációval szemben, másrészt megakadályozza az esetlegesen jelenlévő tejsavbaktériumok szorbinsav katabolizmusát, amely a jellegzetes muskátli illatot okozhatja a borban.
A KÁLIUM SZORBÁT alkalmazása ajánlott a cukortartalommal rendelkező tételek esetén, amelyek ki vannak téve a további nemkívánatos újraerjedésnek.
A szorbinsav vagy szorbát alkalmazását nem befolyásolja a hőkezelés.
A KÁLIUM SZORBÁT alkalmazásakor vegyük figyelembe a vonatkozó előírások betartását.
Használata:
A KÁLIUM SZORBÁT sokkal jobban oldódik, mint a szorbinsav, ezért a legegyszerűbb közvetlenül a kezelendő tételhez adni és alaposan elkeverni benne közvetlenül a palackozás előtt.
Adagolása:
27 g/hL átlagos körülmények esetén fehér – és vörösboroknál egyaránt.
FIGYELMEZTETÉS: 27g/hL KÁLIUM SZORBÁT 200mg/L szorbinsavat termel (legális limit) a borban és 70mg/L káliumot.
Csomagolása:
25kg-os zsákban vagy 1 kg-os polilaminált zacskókban.
Tárolása:
A termék összetételéből adódóan higroszkópos, ezért száraz hűvös helyen tárolandó a megbontott zacskó gondos visszazárása után.
Veszélyességi besorolása:
Az termék az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „Xi -irritáló”.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.