Barion Pixel

Rólunk – cégtörténet

2004

A Trust Hungray Zrt. tulajdonosaival, James J. Molnár, Molnár László, Hidvégi József és Ruppert Ignác megalakítja a Cellarius Kereskedőház Korlátolt Felelősségű Társaságot.

Nemzetközi Borászati Konferencia Pécs. Dél afrikai, amerikai, francia, osztrák szakértőkkel 2 napos konferencia Pécsen a Hotel Palatinusban. A rendezvényen valamennyi hazai Év Borásza megjelent.

2005

Elkezdődik egy gyümölcsöző együttműködés az veronai székhelyű Vason cégcsoporttal. Képviselet jön létre Görögországban.

2006

Ruppert Ignác egyszemélyes tulajdonossá válik, 5 Uniós tagállamban, és a Dél-Afrikai Köztársaságban látja el a Cellarius Kft a magyar tölgyfahordók és tölgyszegmensek képviseletét. Elkészül az első Microoxidációs vörösbor.

Az első EASYFERM berendezés – automata élesztő rehidratáló – jelesre vizsgázik a Lesence Zrt.-nél.

Kirk Bauer, a Kirk’s Total Wine elkezdi a TRUST hordók képviseletét Németországban.

A Springfontein borászatnál az első VASON termékportfólióval történő erjesztés a Dél Afrikai Köztársaságban.

2007

A vállalkozás létszáma és árbevétele nő, a VASON cégcsoporthoz tartozó JUCLAS musttisztító berendezései, borkezelő gépei sikeresen vizsgáznak a magyar borászatoknál.

A Tonnellerie Francois Freres cégcsoport képviselete.

Elindul az első kutatás fejlesztési folyamat a Trust Hungary Zrt.-vel közösen. 18 magyar erdőszelekció kerül górcső alá, oxidációs ráták, aroma profilok meghatározásával, 2 éves, 4 szőlőfajtára vonatkozó érlelési és organoleptikai elemzés veszi kezdetét.

2008

Új költséghatékony megoldások kerülnek bevezetésre, megállapodás születik a kaliforniai székhelyű McClain Ózon tisztítóberendezéseinek forgalmazásáról, elindulnak az első szőlőkezelési kísérletek ózonos vízzel.

Roberto Ferrarini professzor* vezetésével, E. Bocca, E. Nicolis, L.Dal Forno, Ruppert Ignác közreműködésével publikáció jelenik meg az OIV kongresszuson, a fahordók oxigén permeációjáról, ami egy új gázmembrán hipotézis felállításához vezet. A publikációban először történik összehasonlítás magyar, amerikai és francia tölgyfarégiók érlelési potenciáljáról.

Ionszeparációs borkezelés a Brettanomyces gomba által termelt fenol összetevők eltávolítására.

2009

Beüzemelésre kerül az országban az első Elektrodialízis berendezés, ami szobahőmérsékleten, folyamatos üzemben teszi lehetővé a borkő stabilizálást, valamint az első 3. generációs, spirál membrános tangenciális szűrő.

Képviselet jön létre Kínában. A Huailai Amethyst Borászat szaktanácsadói felügyeletével elkezdődik egy nagyon sikeres piaci jelenlét a Kínai Népköztársaságban.

A Cellarius Kft telephelybővítést hajt végre. Pécsen alakít ki raktárbázist és irodát.

Enzimatikus spectrofotométerrel először végzünk a szőlő fenolos érettségi vizsgálatára vonatkozó elemzést .

2010

Elindult az azóta is nagysikerű Mobilszerviz szolgáltatás. Kollégáink saját berendezésekkel látnak el must és borkezelési feladatokat Magyarországon, Ausztriában, Horvátországban.

Sikeres borászati széntípus bevezetése a TCA és a Brettanomyces íz és illathibák eltávolítására.

Rizling Szimpózium.

Nemzetközi Borászati konferencia. Német, olasz, osztrák szakértők bevonásával 2 napos szeminárium Badacsonyban.

2011

A Szőlészet és Pincészet 2011 Kiállításon 2 Innovációs Nagydíjat kap a vállalat az első magyar fából szelektált tölgyfatannin, és a membránszeparációs elven működő alkohol eltávolító berendezésért.

A mobilszerviz portfólióban megjelenik a törvényileg engedélyezett membrán szeparációs alkohol eltávolítás.

Az Enologica Vasonnal történt megállapodás alapján a Veronai borrégióban óriási sikerrel mutatkoznak be a Trust magyar tölgyfahordói.

A Huailai Amethyst 2009-es évjáratú Cabernet Franc-ja a legmagasabb pontszámmal nyeri meg az Asia Top 100 borversenyt.

Elkezdődik a VASON portfólió képviselete Kínában.

2012

Mobilszerviz szolgáltatás újabb elemmel bővül, a globális felmelegedéssel kapcsolatos anomáliák, sav problémák miatt elvégezzük az első ion szeparációs pH csökkentést.

12 magyar borászattal együttműködve közös borkiállításon való részvétel Sanghaiban.

Elindul a szaktanácsadási munkákat ellátó Cell’Consultor és a Cellarius Mobilszerviz Kft.

A Szőlészet és Pincészet kiállításon bemutatjuk a Cellarmaster borászati integrációs szoftvert.

VASON World meeting Budapesten.

2013

Létrejön az újgenerációs pörkölési metodika a Trust Hungary Zrt.-nél. A teljes alapanyag szelekcióval, és nyomon követéssel, sikerül az eddigi legnagyobb íz és aroma konzisztenciát elérni.

Új típusú gőzzel hajlított – ún. Steam Bent – hordót hozunk forgalomba kiemelten a Tokaji borok, és a hordós erjesztésű, érlelésű fehérborokhoz. A Trusttal való együttműködés során, több általunk képviselt piacon vezetjük be az INGENIEAUX hordót, ami Magyarországon érlelt, összeszerelt és pörkölt francia tölgyből készül. Ezzel egyedülálló módon, magyar, amerikai és francia tölgyből álló portfóliót tudunk a partnereink részére bocsátani.

Irányított, szárított PORTUGIESER szőlőből készült, magas alkoholtartalmú bor előállítása, saját kísérletben Günzer Tamás Pincészetével.

2014

Megkezdődik a saját borászati laboratórium kialakítása. Specifikus fehérje és borkő stabilitás ellenőrzési vizsgálatokkal.

Gregoir Vigan irányításával megkezdődik az olaszországi hordóértékesítés kiszélesítése….

A toscanai Marco Mazzei borászatnál közös hordóteszt indul, 9 fatípus 2 féle pörkölésével sikerül a Sangiovese szőlőfajtához megfelelő hordót kialakítani.

Kínai – magyar kádár vegyesvállalat létrehozása.

Megállapodás az amerikai AKIDA Holdinggal, a NASA által kifejlesztett légtér fertőtlenítő berendezés borászati bevezetése.

Az első AIROCIDE installálása a FRITZ Borháznál.

Megállapodás a DSM Nemzetközi Élelmiszeripari céggel az OENOBRANDS és az ANCHOR termékportfólió magyarországi képviseletéről.

2015

Az ország egyik legkorszerűbb borászati laboratórium elindítása. Shimatzu GCMS, HPLC, és Atomadszorbciós Spektrofotometer beszerzése a Trust Hungary ZRT.-vel közösen.

Az első AIROCIDE installálása Németországban, Olaszországban.

Egyéni kutatás fejlesztési folyamat a tölgyszegmensek új típusú borászati felhasználásáról.

Részvétel az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. AZ AIROCIDE rendszer mezőgazdasági applikációinak bemutatása.

Hordós erjesztésű, és élesztő mikrovinifikációs kísérlet Tokaji Furmint szőlőfajtával.

Az AIROCIDE rendszer söripari bevezetése Kanadában.

2016

2017

experiment 217201 1280 e1545217218295
aperitif 2027177 1920
red wine 1004255 1920
lab 217041 1280

Rólunk mondták

"Számomra a szakmai partnerekkel való együttműködés legfontosabb eleme, hogy a kínált termék vagy szolgáltatás minőségén túl, elmélyült alapos szakmai tudás és hozzákapcsolódó kiváló kommunikáció legyen. A Cellariusnál ez teljesül és kiegészül az aktualitásokra fókuszáló innovatív gondolkodással."

Lamport József főborász

Thummerer Pince

“Profi. Ez alatt nem csak azt értem, hogy pontos, precíz, rugalmas, elhivatott, megbízható csapat, de leginkább azt is, hogy a rohamléptekben változó ágazat kihívásival is lépést tart."

Szilágyi László borász

Gizella Pince, Tokaj

CELLARIUS KERESKEDŐHÁZ KFT.

H-7900 Szigetvár, Dencsházai u. 12.
Telefon: +36 (30) 016–5581 • Email: info@cellarius.hu • Cégjegyzékszám: 02 09 069440

Copyright © 2019 Cellarius

Barion card payment mark 2017