DECAZYM

Cikkszám: E3000744 Kategória:

Leírás

Decazym®

Magas pektolitikus aktivitású borászati enzimkészítmény

Összetétele:

Folyékony pektinbontó enzimkészítmény.

Tulajdonságai:

A DECAZYM® enzimkészítmény rendkívül stabil és akár hosszabb tárolási időszak után is jól alkalmazható. Az enzim de-metiláz aktivitásának köszönhetően, gondos használat esetén nem képez magasabb metil alkohol mennyiséget, mind ami az előírásokban elfogadott.

Javasolt alkalmazása

A DECAZYM® enzimet direkt a dekanter technológia segítségével feldolgozandó zúzott és bogyózott szőlőcefre kezelésére fejlesztették ki.

A DECAZYM® használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Útmutatás:

A DECAZYM® enzimkészítmény használatra kész formulában jön forgalomba. Az enzimoldatot alaposan keverjük hozzá kezelni kívánt tételhez, ügyelve arra, hogy a teljes mennyiségben elkeveredjen a készítmény, majd hagyjuk hatni legalább 2 órán át. A DECAZYM® enzimkészítményt ajánlott a frissen szedett szőlőhöz adni akár gépi akár kézi szüretelés esetén.

A DECAZYM® 10-30 ˚C közötti hőmérsékleti tartomány között aktív. Ezen hőmérsékleti tartományon belül az enzim aktivitása 10 ˚C-ként megduplázódik.

Dózis: 5-10g/hL cefre

Figyelem: az enzimmel kezelt cefetételt az enzim elkeverése után 5 órán belül ajánlott préselni vagy a dekanter berendezéssel kezelni.

Kiszerelés: 25kg-os Műanyag kannában.

Tárolása:

Száraz hűvös (10-15˚C) helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: Xn – ártalmas.