EASYTAB 40

Cikkszám: E1011826 Kategória:

Leírás

EASYTAB – Antioxidáns tartalmú megnövelt hatástartammal rendelkező tabletta

Összetétele:

60% Kálium-metabiszulfit, 30% L-aszkorbinsav,10% cellulóz

Tulajdonságai

Az EASYTAB mind összetételében, mind alkalmazási módjában egy innovatív antioxidáns termék. Kis lapos fehér fényes tabletta formulája kifejezetten a fehér szőlő feldolgozása közbeni alkalmazásra lett kifejlesztve. Alkalmazásával biztosíthatjuk préselés teljes folyamata alatt a fürtök védelmét.

Kálium-metabiszulfit tartalma biztosítja a folyamat mikrobiológiai védelmét. Hatása az aszkorbinsavval szinergizmusban óvja a feldolgozás alatt a szőlő aromaanyagait. A folyamatosan felszabaduló hatóanyagok megőrzik a fajta karakterért felelős vegyületek épségét.

Alkalmazása

A legkedvezőbb hatás érdekében javasoljuk mázsánként 5 db tabletta kijuttatását a prés feltöltésekor egyenletesen adagolva az ép fürtök közé, vagy a bogyózott cefrére szórva. A tabletta formulának köszönhetően a szinergizmusban dolgozó hatóanyagok feltáródása folyamatosan zajlik a teljes préselési ciklus alatt, ami biztosítja a szőlő kielégítő védelmét, körülbelül 30-30 mg/L hatóanyagot felszabadítva. A hatóanyagok teljes feltárásához hozzávetőlegesen kettő óra szükséges 20 C̊ esetén. Az EASYTAB általánosan véve a reduktív vinifikáció biztos alkotóeleme.

Csomagolása

40 db tablettás kiszerelés, ami 800 kg szőlő feldolgozásához elegendő.

Tárolása

Száraz hűvös helyen, lehetőleg bontatlanul.

A bontott csomagokat zárjuk gondosan vissza, mert a levegővel érintkezve a hatóanyag tartalom idővel csökken.

Veszélyességi besorolása

Az 1992/01/28-i olasz minisztériumi határozat alapján: „XI” irritáló hatású.