FLAVOUR SAVE

Cikkszám: E1010526 Kategória:

Leírás

FLAVOUR SAVE

Antioxidáns hatású redukáló formula

Összetétele:

35% L-aszkorbinsav (E300); 65% Kálium-metabiszulfit (E224).

Tulajdonságai:

A FLAVOUR SAVE összetett formulájú készítmény, amely képes változás nélkül megőrizni a szőlő eredeti íz-anyagait és képes a must szín és illatanyagait az oxidációval szembeni megóvni. Az antioxidáns hatóanyagok (L-aszkorbinsav és kálium-metabiszulfit) lehetővé teszi, hogy a FLAVOUR SAVE szabályozza a must oxido-reduktív potenciálját (rH) hosszantartó redukáló hatást biztosítva.

Alkalmazása:

A FLAVOUR SAVE effektív antioxidáns hatással bír a szőlőből származó aroma-anyagokkal szemben.

Az összetételéből fakadó szinergikus hatásnak köszönhetően:

Változatlan formában megőrzi a szőlő tipikus íz-anyagait

Csökkenti a redox-potenciált

Véd a mikrobiológiai fertőzésekkel szemben

A bor oxidációval szembeni védelmére is használható.

A FLAVOUR SAVE jobb oxido-reduktív egyensúlyt alakít ki a mustban, evvel elősegíti az íz-anyagok változatlan formában történő megmaradását, a frissesség a gyümölcsös jelleg és később a bor tipikus vonásainak megmaradását.

A FLAVOR SAVE használatakor vegye figyelembe a törvényi előírásokat.

Használata:

Óvatosan, lehetőleg levegőztetés nélkül keverjük el a szükséges mennyiségű FLAVOUR SAVE-t a súlyának tízszeres mennyiségűnek megfelelő mustban, vagy adjuk direkt a kezelni kívánt tételhez és keverjük el benne rendesen, lehetőleg levegő bevitele nélkül.

Dózis:

10-20 g/hL frissen kinyert mustok esetében.

Figyelmeztetés: 10 g/hL FLAVOUR SAVE 7mg/L L-aszkorbinsavat (EEC határérték150mg/L) és körülbelül 40mg/L kén-dioxidot ad a musthoz.

Kiszerelése:

1 kg-os polilaminált zacskókban

Tárolása:

Száraz hűvös helyen, lehetőleg bontatlanul. A bontott csomagokat zárjuk gondosan vissza, mert a levegővel érintkezve a hatóanyag-tartalom idővel csökken.

Veszélyességi besorolása

Az 1992/01/28-i olasz minisztériumi határozat alapján: „XI” irritáló hatású.