FLOTTOZIMA LIQUID

Cikkszám: E3031426 Kategória:

Leírás

FLOTTOZIMA® L
Magas pektolitikus aktivitással rendelkező borászati enzimkészítmény
Összetétele
Pektolitikus enzim vizes oldatban.

Tulajdonságai:
A Ju.Cla.S kutatásainak eredménye a FLOTTOZYMA L, magas endopoligalakturonáz aktivitással rendelkező pektolitikus enzimkészítmény, amely csökkenti a kezelendő tétel viszkozitását, így hatékonyan hozzájárul a flotációs eljárás eredményességéhez.
A készítmény stabil, ezért hosszabb tárolási periódus után is hatékonyan alkalmazható. Az enzim de-metilező aktivitása a megfelelő alkalmazás mellet a megengedett szintet el nem érő mennyiségű metilalkoholt képez.

Javasolt alkalmazása:
A különleges tulajdonságaiból adódóan a FLOTTOZYMA L kifejezetten ajánlott a flotációs technológiával tisztítandó mustok előkezelésére.
A FLOTTOZMA L használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Útmutatás:
A FLOTTOZIMA L alkalmazásra kész formában van kiszerelve. Adjuk a tétel kezeléséhez szükséges enzimet egy kevés musthoz, majd keverjük hozzá a teljes tételhez és hagyjuk legalább két órán át hatni az enzimet.
Mint minden enzim esetében a must hőmérséklete alapvetően befolyásolja a készítmény hatékonyságát, ezért alacsonyabb hőmérsékletű mustok kezelésekor magasabb dózisokkal ajánlott dolgozni.
Dózis: 0,5-5g/hl szőlőmust esetén

Figyelmeztetés: a készítménnyel kezelt must 5 órával a kezelés megkezdése után szilárd részecskéktől mentesnek kell lennie.

Kiszerelés:
1kg és 25kg-os visszaforgatható kannákban.

Tárolása:
Száraz hűvös (10-15˚C) helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:
Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: Xn – ártalmas.