RAPIDASE CLEAR EXTREME

Cikkszám: RAPICEXT01 Kategória:

Leírás

RAPIDASE – Clear Extreme
Fehérszőlő mustjának –hideg körülmények közötti tisztítására szolgáló pektinbontó enzimkészítmény.

Rapidase® Clear Extreme
Folyékony és mikro-ganulátum formában is kiszerelésre kerülő pektolitikus enzimkészítmény, amely elhanyagolható mértékű cinnamyl-észteráz (nFCE) aktivitással is rendelkezik az aromák frissességének megóvása érdekében.

Alkalmazás és dózis:
Közvetlenül préselés után alkalmazzuk!
1-4g/hL (vagy mL/hL)
12ºC feletti hőmérsékleten 1g/hL (mL/hL)
10-12 ºC közötti hőmérsékleten 2g/hL
10ºC feletti hőmérsékleten 6 óránál kevesebb ülepítési idő esetén: 3g/hL
10 ºC alatti hőmérsékleten 4g/hL
Alkalmazás előtt higítsuk 10-szeresére.
6-50ºC között aktív az enzim működése
A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.
Bentonittal és szénnel távolítható el a tételből.

Megjegyzés:
A negatív pektinteszthez szükséges idő meghatározza a szükséges kontaktidőt.
Vörös mustok hőkezeléses eljárása esetén alkalmazzuk a Rapidase® Thermoflash-t.

Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.

Csomagolás és tárolás:
Rapidase Clear Extreme L 5kg-os dobozokban kerül kiszerelésre. Tárolása 4 és 8 ºC közötti hőmérsékleten.
Rapidase Clear MG 100g műanyag dobozokban kerül kiszerelésre. Tárolását száraz, hűvös (5-15ºC) helyen kell megoldani. A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!