RAPIDASE CLEAR

Cikkszám: CRAPICLEAR01 Kategória:

Leírás

RAPIDASE – Clear
Fehérszőlő mustjának illetve új fehérborok tisztítására szolgáló pektinbontó enzimkészítmény.

Folyékony és mikro-ganulátum formában is kiszerelésre kerülő pektolitikus enzimkészítmény, amely elhanyagolható mértékű cinnamyl-észteráz (nFCE) aktivitással is rendelkezik az aromák frissességének megóvása érdekében.

Alkalmazás és dózis:
1-4g/hL (vagy mL/hL)
13ºC feletti hőmérsékleten 1-2g/hL
10-12 ºC közötti hőmérsékleten 2-3g/hL
10ºC feletti hőmérsékleten 6 óránál kevesebb ülepítési idő esetén: 3-4g/hL
Alkalmazás előtt higítsuk 10-szeresére.
10-45ºC között aktív az enzim működése
A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.
Bentonittal és szénnel távolítható el a tételből.

Megjegyzés:
A negatív pektinteszthez szükséges idő meghatározza a szükséges kontaktidőt.
10ºC alatti hőmérsékleti körülmények esetén használjuk a Rapidase® Clear Extreme-t.
Vörös mustok hőkezeléses eljárása esetén alkalmazzuk a Rapidase® Thermoflash-t.

Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.

Csomagolás és tárolás:
Rapidase Clear L 1 illetve 20kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását 4 és 8 ºC közötti hőmérsékleten kell megoldani.
Rapidase Clear MG 100g és 1kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását száraz, hűvös (5-15ºC) helyen kell megoldani.
A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!