Leírás
RAPIDASE – Extra Press
Fehérszőlők gyors és effektív préselését elősegítő pektinbontó enzimkészítmény.
Folyékony pektolitikus enzimkészítmény esszenciális mellékaktivitással. A Rapidase Extra Press elhanyagolható mértékű cinnamyl-észteráz (nFCE) aktivitással is rendelkezik.
Alkalmazás és dózis:
Közvetlenül a szőlő beérkezésekor vagy közvetlenül a bogyózás után adagolandó!
Kerüljük a gyors lé elválasztást az enzim szőlőn való megfelelő eloszlása végett.
2-3mL/q adagban alkalmazzuk
Bogyózott szőlő esetén 2ml/q
Egész fürtön 3ml/q
Alkalmazás előtt hígítsuk 10-szeresére.
10-45ºC között aktív az enzim működése.
A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.
Megjegyzés:
A negatív pektinteszthez szükséges idő meghatározza a szükséges kontaktidőt.
Bentonittal távolítható el a tételből
Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.
Csomagolás és tárolás:
A Rapidase Extra Press 20kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását 4 és 8 ºC közötti hőmérsékleten kell megoldani.
A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!