Leírás
RAPIDASE – Flotation
Fehérszőlő mustjának flotációs tisztítására szolgáló pektinbontó enzimkészítmény.
Folyékony pektolitikus enzimkészítmény, amely elhanyagolható mértékű cinnamyl-észteráz (nFCE) aktivitással is rendelkezik az aromák frissességének megóvása érdekében.
Alkalmazás és dózis:
Lehetőleg közvetlenül a préselés után adagoljuk a musthoz.
1-3mL/hL
13ºC feletti hőmérsékleten 1mL/hL
10-12 ºC közötti hőmérsékleten 2mL/hL
magasabb pektintartalmak és kevésbé érett szőlő alapanyag esetén 3ml/hL.
Alkalmazás előtt hígítsuk 10-szeresére.
10-45ºC között aktív az enzim működése
A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.
Bentonittal és szénnel távolítható el a tételből.
Megjegyzés:
A negatív pektinteszthez szükséges idő meghatározza a szükséges kontaktidőt.
Bentonit vagy kovasavszól adagolása a flotáció elősegítésére csak a pektinbontó enzim megfelelő hatóideje után ajánlott.
Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.
Csomagolás és tárolás:
Rapidase Flotation 5 illetve 20kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását 4 és 8 ºC közötti hőmérsékleten kell megoldani.