TAN FRUIT BLANC
Tanninkeveréken alapuló redukáló formula
TAN® FRUIT BLANC
Tanninkeveréken alapuló redukáló formula
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétele:
10% katechin tannin (szőlőből és zöld teából kivont); 40% L-aszkorbinsav (E300); 50% Kálium-metabiszulfit.
Tulajdonságai:
Az összetett formulájú készítmény a must komplett oxigén elleni védelmére lett kifejlesztve. Az egy időben jelenlévő értékes katechin tannin és az antioxidáns hatóanyagok (L-aszkorbinsav és kálium-metabiszulfit) lehetővé teszi hogy a TAN® FRUIT BLANC szabályozza a must oxido-reduktív potenciálját (rH). Így lehetővé teszi, hogy a szőlőből származó eredeti aromaanyagokat megőrizzük, és átmentsük a mustból a készülő borba biztosítva annak friss, gyümölcsös karakterét. A TAN® FRUIT BLANC-t alkotó tanninok olyan procianidin és katechin tanninok, amelyek természetükből adódóan magas reaktivitást mutatnak a fehérjékkel szemben, így a polifenol-oxidáz enzimek fehérjéivel szemben is. Ezek a tanninok a kategóriájukon belül a legmagasabb minőségű tanninok szőlőhéjból és zöld tea levelekből kivont hatóanyagok.