ZIMASKIN

Cikkszám: E3000526 Kategória:

Leírás

ZIMASKIN Enzimkészítmény fehérszőlő mustjának hidegáztatásos feldolgozásához.

Összetétele:

Pektolitikus enzimkészítmény másodlagos celluláz és hemicelluláz aktivitással.

Tulajdonságai:

A ZIMASKIN egy folyékony enzimkészítmény részleges poli-galakturonáz aktivitással. A készítmény celluláz ás hemicelluláz aktivitással is rendelkezik. Borászati alkalmazásra kifejlesztett pektináz készítmény, amely használatával az aromakomponensek extrakcióját gyorsíthatjuk fel, valamint a mustok tisztuló-képességét és szűrhetőségi tulajdonságait javíthatjuk.

Javasolt alkalmazása:

A ZIMASKIN az illatos fehérszőlőfajták hidegáztatásos feldolgozási eljárásának extrakciós enzimkészítménye. A celluláz és hemicelluláz aktivitásának köszönhetően a sejtfalak lebontását felgyorsítja. A ZIMASKIN a szőlőhéj sejtjeiben található aroma komponensek feltáródását meggyorsítja, így csökkenti a must és a héj szükséges kontaktidejét a megfelelő extrakció elérése érdekében. A ZIMASKIN alkalmazásával szignifikánsan csökken a must későbbi tisztítási műveleteire (derítés, szűrés, centrifugálás) fordított idő mennyisége.

A ZIMASKIN használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Útmutatás:

Keverjük el az alkalmazni kívánt enzimmennyiséget tízszeres mennyiségű vízben. Adjuk hozzá a kezelni kívánt cefréhez a készítményt és ügyeljünk a tökéletes eloszlatásra. A maceráció idejére hagyjuk hatni az enzimkészítményt.

A ZIMASKIN készítmény hatásosságát az általánosan alkalmazott kén-dioxid szintek nem befolyásolják. A ZIMASKIN 10-30 ˚C közötti hőmérsékleti tartomány között aktív. A hőmérsékleti tartományon belül az enzim aktivitása 10 ˚C-ként megduplázódik.

Dózis:

1-5 g/hl must.

Csomagolás:

1 kg-os flakon.

Tárolása:

Száraz hűvös (10-15˚C) helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: Xn – ártalmas.