V CELL MIX GRADO 1

Cikkszám: F3008401 Kategória:

Leírás

V Cell Mix 1

Összetett szűrési segédanyag éles finomságú szűréshez

Összetétele:

Nedvesített tiszta alfa-cellulóz és szelektált kovaföld keveréke.

Tulajdonságai:

A V Cell Mix 1 egy nedvesített, szagtalan, enyhén rózsaszínű, por alakú készítmény. A készítmény szelektált alfa-cellulóz szálakból áll, amely a gyártás során magas adszorpciós kapacitást ér el.

A legmagasabb kémia tisztaságú alapanyag felhasználása garantálja, hogy illat- és aromatranszfer (mellékíz, animális illat), valamint egyéb kémiai elem (kalcium nehéz fémek) átvitele nem valósul meg a szűrés során.

Alkalmazása:

A V Cell Mix 1 alkalmazása akkor szükséges, amikor a mélységi szűrés során tökéletes visszatartásra van szükség az alapréteg felépítése után. Szintén jól alkalmazható a tükrösre szűrések során a szűrőréteg kapacitásának megnövelésére közösen alkalmazva a szűrőréteggel.

Alkalmazható perlittel és kovafölddel történő szűrések során egyaránt.

A V Cell Mix 1 alkalmazása legfőképpen akkor ajánlott, amikor magas átfolyási teljesítmény mellett kiváló visszatartási ráta szükséges, ugyanakkor garantált a jó tapadás a felhordáskor, illetve a könnyű leválás a mosási fázisok esetében. Alkalmazása a közvetlen a palackozás előtti és a közepesen éles szűrések esetén a V Mineral 3 vagy V Mineral 1 szűrőanyagokkal a leghatékonyabb.

Alkalmazásakor figyelembe kell venni az érvényben lévő vonatkozó szabályokat.

Útmutató:

Miután a szűrendő borban eloszlattuk a V Cell Mix 1-t kezdjük meg az alapréteg felhordását a szűrőre. A szűrés hátralévő ideje alatt lehetőleg dozírozó segítségével adagoljuk a szűrhetőségi index javítása érdekében.

Dózis:

Alaprétegezés esetén 0,7-1 kg/szűrőfelület m2.

Nehezen szűrhető borok esetében akár 1,5 kg/m2 mennyiségre is szükség lehet.

Csomagolás:

5 és 15 kg-os zsákban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen, a felbontott zsákot gondosan zárjuk vissza. Az egyszer felbontott zsákok élettartama limitált.

Figyelmeztetés:

Olasz Minisztériumi rendelet (14/03/2003) besorolása: ’Xn’ veszélyes.