VINIFILTER 100-AS SZŰRŐLAP
SZILÍCIUM-DIOXID MENTES BORÁSZATI SZŰRŐLAP
2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY
ViniFilter
SZILÍCIUM-DIOXID MENTES BORÁSZATI SZŰRŐLAP
Bemutatás:
A ViniFilter egy innovatív a mélységi szűrés nagyon kifinomult technológiája, ahol a termékminőség kifejezetten hozzájárul a borkészítéshez. A ViniFilter termékvonal a szűrés teljes spektrumát átfogja a durvaszűrésektől a sterilszűrésekig. Még az Alcyclobacillus terrestris baktérium is teljesen eltávolítható a megfelelő szűrőlappal.
A ViniFilter termékkel a 2B FermControl egy olyan termékvonalat mutat be, amely teljesen megkülönböztethető minden más korábbi szűrőlaptól: a normál szűrőlapok cellulózt, ásványianyagokat, gyantát tartalmaznak, és ezért sajnos gyakran eltávolítanak több olyan -egyébként pozitív- összetevőt a borból, mint például a hosszú láncú poliszacharidok vagy egyes antocianinok.
A tiszta cellulóz szűrőlapok nem tartalmaznak ugyan ilyen ásványi összetevőket, ezért a fentebb említett fontos összetevők szinte veszteség nélkül átjuthatnak a szűrőlapon. Az említett összetevők, egyébként a problémás nyomáskülönbség kialakulásához vezetnek, és nagy részecske tartalom esetén teljes mértékben befolyásolják a szűrés minőségét. Ha ez bekövetkezik akkor a szűrés hatékonysága minimálisra csökken.
A ViniFilter termékek kombinálják a két rendszer előnyét úgy, hogy elkerülik azok hátrányait! Ez annak köszönhető, hogy ezek a szűrőlapok nem tartalmaznak szilícium-dioxid (kovasav) kristályokat!
A ViniFilter szűrőlapok előnyei:
Szilícium-dioxid kristály mentes
A legfinomabb cellulóz pépből és specális módon kalcinált kovaföldből készült.
Nagy áteresztőképesség a bor fontos természetes összetevőivel szemben.
A bor szűrése után nem érződik a „palackozási” vagy „szűrési” sokk.
Optimális színvisszatartási tulajdonság a rozé- és vörösborok esetében.
Kiváló részecske megtartó kapacitás.
ól visszamosható (50% idő és vízmegtakarítás).
Szinte lineáris nyomásprofil.
Kiáll nagy nyomáskülönbséget is.
Akár 90% megtakarítás a csepegési veszteségben.
Megnövelt élettartam.
Praktikus szűrési lépcs
ők (porozitási fokok).
A ViniFilter szűrőlap termékskála
A ViniFilter szűrőlapok használata:
A szűrőlapok behelyezésekor kerüljük azok csavarását, karcolását vagy hajlítását. A ViniFilter lapoknak van durva és finom oldaluk. Mindig a durva oldal legyen a bejövő boráram irányában, és a finom oldal az elmenő (szűrt oldal) irányában.
A ViniFilter szűrőlapok alkalmasak bármely ital és folyékony élelmiszer szűrésére. Az éppen aktuális anyag tulajdonságainak megfelelően a ViniFilter termékskála széles lehetőséget biztosít a durvaszűréstől a steril szűrésig.
Speciális technikai információért fordulj a 2B képviselőihez.
2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY
Melyik ViniFilter szűrőlapot melyik szűrési lépcsőnél alkalmazzam?
Az általad választott tisztaság eléréshez az alábbiak közül választhatsz:
ViniFilter 500
Durva szűréshez
Az első fejtés utáni szűréshez (az erjedés, alapkénezés után)
ViniFilter 400
Tisztító szűréshez
A derítés után
A szeparátor vagy a kovaföldszűrő után
ViniFilter 300
Alacsony csíraszámú borok tárolásához
A végső (palackozási) sterilszűrés előtti szűréshez
ViniFilter 200
Hidegsteril palackozáshoz a megfelelő élesztő és baktérium visszatartáshoz
A membránszűrés előszűréséhez
ViniFilter 100
A magas összcsíraszámú tételek hidegsteril töltéséhez
Csomagolás és eltarthatóság:
A ViniFilter szűrőlapok jelenleg 400 x 400 mm méretben elérhetők.
Az egy kartonban található szűrőlapok minimális száma 4 x 25 darab. A lapok 25-ösével csomagolták fóliába, és minden fólia saját zárással rendelkezik.
A ViniFilter szűrőlapok nagy adszorpciós erővel rendelkező anyagot tartalmaznak. Ezt a tárolás és a szállítás ideje alatt figyelembe kell venni. A ViniFilter szűrőlapokat minden esetben szagmentes, tiszta, száraz és jól szellőző helyen, direkt napfénytől védve kell tárolni.
A ViniFilter szűrőlapokat ajánlott minél előbb, de legkésőbb a szállítás után három évvel felhasználni.