Kihasználtuk a lehetőséget, a Nemzeti Ünnep alatt tanultunk egy picit. Elutaztunk Veronába, megismerkedtünk nagyszerű horvát és bosnyák kollégákkal, megkóstoltuk a Valentina Cubi bio minősítésű borait, megnéztük hogyan metszenek Veronában, meglátogattuk régi jó partnerünket, a Tommasi családi pincészetet, működés közben teszteltük a Mastermind technológiát, a kontraktor membránnal működő gáz menedzsmentet, és végre láthattuk hogyan történik a szőlő szárítás, miért fontos annyira a nemes rothadás vörös szőlő esetében. Megtörtêntek az előkészületek a borseprű szűrésének Tokajban történő kipróbálására, nyolc borászatnál fogjuk az MMR Smartleest tesztelni. A két intenzív napba egy kis öntözéstechnológia, és a borkő-stabilitási vizsgálatokban való elmerülés is belefért.