Termékek

Blanco V

Savcsökkentő formula az erősen savas borok javítására

A BLANCO V egy komplex savcsökkentő formula, amely a fehér rozé és vörösborok savtartalmának csökkentésére alkalmas. Hatása az erősen savhangsúlyos boroknak lágyabb, kerekebb ízérzetet biztosít a színanyagok módosulása nélkül.

A különleges finomságú összetétele hozzájárul a bor borkőstabilitásához, mivel a kálium-bikarbonát tartalma elősegíti a mikrokristály képződést, ami előidézi a túltelített borból a kálium tartarát kiválását. Ezért ajánlott a BLANCO V -t a CRISTALLITE-al együtt alkalmazni a tisztulás alatti kristályképződés elősegítése érdekében.

A BLANCO V kifejezetten a magas minőségű borok savcsökkentésére alkalmas. A savcsökkentést a hidegstabilizálással egy időben, vagy az előtt végezhető, vagy az alkoholos erjedés után a malolaktikus erjedés elősegítésére, illetve újborok kezelésére alkalmazható.