Termékek
Premium 3MH
Kategóriák: Alkoholos erjedés, Élesztők - Enologia Vason
Szelektált élesztő (Saccharomyces Cerevisiae)
A PREMIUM® 3MH élesztő ideális a komplex, tiolos jellegű intenzív illattal rendelkező friss fehérborok készítéséhez.
Az élesztőtörzs szelektálásakor lényeges szempont volt a fajtára jellemző tiolos vegyületek kiemelése a rendelkezésre álló potenciális metabolitikus alapanyagok közül kezdve a prekurzor vegyületekkel, amelyeket nagyon finom illatanyagokká képesek átalakítani.
A törzs nagyon erős erjesztési kinetikát mutat, jól tűri a magasabb alkohol szinteket és az alacsony erjesztési hőmérsékletet (15°C).
A must megfelelő tápanyagellátottsága mellett nagyon friss erjesztési aromákat képez, amelyek nem eltakarják, hanem sokkal inkább kiemelik a fajtára jellemző aromatikus komplexitást.